Adalet Yürüyüşü'nde 16'ncı gün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 16. gününü tamamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşüne 16. günde Sakarya’nın Hendek ilçesinden başladı.

Heyet bir süre yürüdükten sonra su molası verdi. Havanın sıcak olması nedeniyle grup, molanın ardından yürüyüşe devam etti.

İlk molanın ardından saat 10.30’da yürüyüşe devam eden Kılıçdaroğlu, ikinci mola adresi olan Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında bulunan alana ulaştı. İkinci mola adresinden saat 17.00’de yola çıkan Kılıçdaroğlu, sanatçı Selda Bağcan ve çeşitli illerin baro başkanları ile yaklaşık toplam 20 kilometre yol yürüdükten sonra yürüyüşün 16. gününü Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Balbalı Mesire alanında tamamladı.

Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Grupta bulunanlar ise alkış ile karşılık verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, saat 02:00 civarında kamp alanında kurusıkı silah atıldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi 24 Ocak 2001'de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti. Okkan'ın mezarına çiçek bırakan ve dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312410-1.

"Gaffar Okkan Diyarbakır'da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan bir emniyet müdürüydü. Onun kararlılığı ve tutumu sadece Diyarbakır'da değil, Türkiye'nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğine rağmen halkla terörü ayırma noktasında Gaffar Okkan'ın kararlılığı gerçekten dikkat çekicidir. Öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Çocuklarının adlarını Gaffar koydu. Kendisini rahmetle anıyoruz. Şükranla anıyoruz. Gaffar Okkan'ın unutmayacağız. Terörden çok çektik, acı çektik. Analar ağlamasın diye söylemlerde bulunduk. Şiirler okuduk, ağıtlar yaktık. Terör hala can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her ortamda dile getirdim. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız bu konuda dedik. Kendi topraklarımızda adalet ve huzur istiyoruz dedik."

- CANLI BLOG -

12.20 - Son seçimde CHP'den milletvekili adayı olan Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HIASD) kurucusu Doktor Ülkümen Rodoplu, yürüyenlere ayak tabanlığı dağıttı, ayağı yaralananlara pansuman yaptı, sağlık bilgileri verdi.

12.00 - 'Adalet Yürüyüşü'ne katılan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, rahatsızlandı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Yıldız, burada tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, Hüseyin Yıldız'ın kalp spazmı geçirdiğini, kontrol amacıyla 24 saat gözetim altında tutulacağını bildirdi.

11.44 - Adalet Yürüyüşü’ne 16. gününde, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Önder ile çok sayıda KESK’li de katıldı. Çok sayıda oyuncu ve sanatçının da katıldığı yürüyüşte 5 kilometre yol kat edildikten sonra günün ilk molası verilecek.

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312896-1.adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312897-1.adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312898-1.adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312899-1.adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312900-1.adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312901-1.

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312535-1.

11.00 - Tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, sabah saatlerinde korteje katıldı.

T24'ten Gonca Tokyol'un aktardığına göre Sururi, ‘paralı asker’ olarak kullanıldığını ifade ettiği Mehmetçikler, cezaevindeki gazeteciler ve cahil ‘bırakılan’ gençler için yürüdüğünü söyledi. "Bu iş burada durmayacak, bu bir başlangıç ve sonucu gelecek. Ülkeye bu yürüyüş demokrasiyi getirecek." diyen Sururi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Basınımız, gazetecilerimiz için adalet istiyorum. En önemlisi de eğitim için adalet istiyorum. Cahil gençler yerleşip bu ülkenin sahibi olacaklar diye çok korkuyorum. Tam zamanında başladı bu yürüyüş, inşallah Kemal beyi cumhurbaşkanı olarak da görmek isterim çok. "

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312510-1.

09:58 - Akova Büyükdere Mahallesi'nde günün ilk molası verildi. İlk etapta 7 kilometre yüründü.

09:45 - Yürüyüşe torunuyla birlikte katılan bir Hendekli, "Yataktan çıktığım gibi geldim. Çok istiyordum katılmayı, kalbim yürüyenlerle birlikte" dedi.

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312465-1.

09:30 - Hendek merkezden geçerken Rabia işareti yapanlarla yürüyüşe destek verenler bir arada kortejin geçişini izledi.

09:15 - MHP'li vatandaşlar da Adalet Yürüyüşü'ne yer yer kenardan yer yer de korteje katılarak destek vermeye devam ediyor.

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312464-1.

09:00 - Yol üzerinde bir fabrikanın çalışanları, yürüyüşçülere ince belli bardaklarda çay ikram etti.

adalet-yuruyusu-nde-16-nci-gun-312463-1.

08:45 - Yürüyüş başladı.