CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla başlayan Adalet Yürüyüşü 7. gününe girdi.

Adalet Yürüyüşü'nde 7. gün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla Ankara'dan İstanbul'a doğru başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci günü başladı.

Geceyi Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkisinde kurulan kampta geçiren Kılıçdaroğlu, elinde taşıdığı 'adalet' döviziyle saat 09.00'da yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden ilginç bir not aktardı. Toker bugünkü yazısında yürüyüşte sohbet ettiği Kılıçdaroğlu'na Maltepe'den sonraki hedeflerinin ne olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise "Orada bitmeyecek. Devamı da olacak" oldu.

Yürüyüşün 7. gününde, Ankara il sınırı tamamlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bolu il sınırından geçti. Dün grup toplantısı yapılmıştı, bu kez mola sırasında her çarşamba CHP Genel Merkezi'nde yapılan MYK toplantısı açık havada yapıldı. Yürüyüşe farklı illerden gelen CHP teşkilatları ile gazeteci ve yazarlar katıldı.

İşte dakika dakika yaşananlar

16:10 'Adalet Yürüyüşü'ne Sunay Akın, Nebil Özgentürk, Nasuh Mahruki ve Metin Uca da katıldı.

adalet-yuruyusu-nde-7-gun-307719-1.

15:00 CHP, adalet yürüyüşüne katılanların dolduracağı bir anı defteri hazırladı. Defterde yürüyüşe katılanlar yürüyüş hakkında düşündüklerini kaleme alıyor.

adalet-yuruyusu-nde-7-gun-307668-1.

13:20 Adalet yürüyüşü molasında MYK toplantısı

adalet-yuruyusu-nde-7-gun-307651-1.

MYK toplantısı 'Adalet Yürüyüşü'nde yapıldı: Her geçen gün seviye kaybı yaşanıyor

13:00 CHP MYK toplantısı Adalet Yürüyüşü nedeniyle karayolu kenarında yapıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan parti sözcüsü Bülent Tezcan, “Rahatsız oldular. Sayın Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan rahatsız oldu. Her gün önce ‘orucumu açtım’ deyip sonra hakaret ve küfrün torbasını açıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birilerinin elinde kartonlarla yürüyerek adalet araması gibi değil bizim aradığımız adalet” diyerek, yürüyüşte ‘her geçen gün seviye kaybı yaşandığını’ söylemişti.

12.00 - Bolu Gerede girişinde CHP MYK'sı Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında açıkhavada toplandı.

10:45 - Birinci etap molasının gerçekleştirileceği yere ulaşıldı.

10:13 - Keçiören ilçe örgütü Kılıçdatoğlu'nu yol üzerinde davul zurna ile karşıladı. Yürüyüşte davul zurna eşliğinde "çökertme" söyleniyor.

09:13 - Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, korteje katılmak üzere yola çıktı.

09:00 - Emekli Albay Ali Türkşen, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Balyoz sanıkları aileleri ve Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri de bugün korteje katıldı

adalet-yuruyusu-nde-7-gun-307464-1.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV canlı yayınına katıldı

Demirtaş için bir hazırlık yok

Geride bırakılan altı gün boyunca çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve vatandaş "adalet yürüyüşü"ne destek verdi. 25 gün sürmesi planlanan 432 kilometrelik yürüyüşte, toplam 97 kilometre yol katedildi.

Yürüyüş öncesi FOX TV canlı yayınında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı olsaydı; adalet, adalet olsaydı yürüyüşü önce onlar başlatırdı" dedi. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevine uzanıp uzanmayacağına ilişkin olarak sorulan soruyu, "Öyle bir hazırlığımız yok" diye yanıtladı.

adalet-yuruyusu-nde-7-gun-307460-1.
Emre Kongar ve Genco Erkal

Genco Erkal ve Emre Kongar da katılacak

Usta oyuncu Genco Erkal ve akademisyen - yazar Emre Kongar da bugün Adalet Yürüyüşü'ne katılacak.

'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte 'Amirallere Suikast' soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı.

Öte yandan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü.