Adana Barosu Başkan Veli Küçük, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerindeki gözaltılara tepki göstererek, "Çok sesliliğin ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamalara son verilmelidir" dedi. Küçük, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Adana Barosu'ndan Boğaziçi eylemlerindeki gözaltılara tepki: Çağ dışı uygulamalar kabul edilemez

YAKUP DURMUŞ / ADANA

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Küçük açıklamasında, akademik kadro ve üniversite öğrencileri dahil olmadan rektör ataması yapılmasının haklı tepkilere yol açtığını belirterek, "Boğaziçili öğrencilerin basın açıklaması yapması engellenmiş ve açıklama öncesinde çok sayıda öğrenci ve hukuki destek sunmak üzere orada olan meslektaşlarımız gözaltına alınmıştır. Bu çağ dışı uygulamalar ve tutuklamalar ulusal ve uluslararası hukuk açısından endişe verici ve kabul edilemez" dedi.

Boğaziçi Üniveristesi’nde demokrasi ve hukukun ayaklar altına alınmasına karşı olduklarını belirten Küçük, "Çok sesliliğin ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamalara son verilmelidir" çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencilerinin Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenledikleri protestoları meşru olduğunu dile getiren Küçük, "Ülkemizin aydınlık yarınları için mücadele eden, geleceğimizin teminatı öğrenciler derhal serbest bırakılmalı ve kampüsteki polis mevcudiyetine son verilmelidir" diye konuştu.

Küçük açıklamasında, Adana Barosu'nun ısrarla üniversitelerin özgürleşmesini savunmaya devam edeceğini ifade etti.