Adana Barosu’ndan Sivas Katliamı anması

YAKUP DURMUŞ-ADANA

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisinin katledilmesinin 27'nci yıl dönümünde Adana Barosu bir açıklama yaptı.

Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük yaptığı açıklamada, "Katliamın gerçek sorumluları ne ortaya çıkarıldı, ne de yargılandı.”

Başlatılan sözde yargılama süreci, olayın arkasındaki gerçek güçlere dokunmadığına dikkat çeken, Küçük, "Sivas'ta insanlarımızı yakarak katledenler ve sorumlular zaman aşımı ile unutturulamaz. O gün yitirdiğimiz canları unutmadığımız gibi, katliamı tertipleyen karanlık elleri de unutmayacağız” dedi.

“Yaşanan bu olay bir insanlık suçudur ve dolayısıyla zaman aşımına da tabi değildir” diye konuşan Baro Başkanı, "Halkın vicdanında Sivas davası zamanaşımına uğramamıştır ve uğramayacaktır. Bizim bilincimizde ve vicdanımızda bu davanın zaman aşımı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Küçük şöyle devam etti: “Toplum vicdanının rahatlaması ve adaletin yerini bulması için Sivas Madımak Davası'nın tekrar açılıp insanlık suçlularının adalet önüne çıkarılarak cezasız kalmaması en önemli talebimizdir.”