Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2020-2021 sezonunu “Kadınlar Konuşursa”, "Köprüden Önce Son Çıkış" ve “Grönholm Methodu” isimli oyunlarla açıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sezonu açıyor

YAKUP DURMUŞ / ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2020-2021 sezonuna üç oyunla açıyor.

“Kadınlar Konuşursa”, "Köprüden Önce Son Çıkış" ve “Grönholm Methodu” isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını için de tedbirler alacak.

KADINLAR KONUŞURSA

Adana Şehir Tiyatroları’nın, halihazırdaki üç oyunundan, provalarına başlanan ilk oyunu olan “Kadınlar Konuşursa” 14 Kasım 2020’de prömiyerini yapacak. Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazıp T. Murat Demirbaş’ın yönettiği; yaşanmış ve gazete kupürlerinde kalmış kadın öykülerinden yola çıkarak yazılan “Kadınlar Konuşursa” isimli oyun, kadınların iç dünyalarını, psikolojik derinliklerini gözler önüne seriyor.

Birgül Güler Yeşiloğlu oyun için şöyle diyor: “Oyunda anlatılan kadın hikâyelerinin tamamı -maalesef ki- gerçek yaşamdan alınmıştır. Üçüncü sayfa gazete haberleri olarak okuduğumuz ama üzerinde hiç düşünmediğimiz ve -ne acıdır ki- artık kanıksadığımız üç kadının, üç yürek burkan hikâyesidir bu oyunda anlatılan. Şiir gibi bir buluşma… Yarı düş, yarı gerçek… Bazen trajik, bazense komik bir kadın oyunu… İçinde şarkı da var, türkü de… Ağıt da var, zil takıp göbek atmak da var… Tıpkı hayat gibi. Biraz hüzün, biraz kahkaha… Yaşarken konuş(turul)mamış kadınlar… Ya ölüyken konuşabilselerdi acaba neler anlatırlardı?”

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ

Adana Şehir Tiyatroları; ikinci olarak komedi dalında bir oyunla seyircilerle buluşacak. "Köprüden Önce Son Çıkış" isimli oyun dünyada birbirini tanımayan ve öldükten sonra, cennet ya da cehenneme gitmeden önce, arafta ya da bilinmedik bir yerde karşılaşan üç gencin hikâyesini ele alıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni ise Onur Erbilen.

GRÖNHOLM METHODU

Adana Şehir Tiyatroları son olarak, İspanyol yazar Jordi Galceran’ın yazıp, Beliz Coşar’ın Türkçeye çevirdiği ve Fırat Demirağ’ın yönettiği “Grönholm Methodu” adlı oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Oyunda bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört adayın işe kabul edilmek için verecekleri sınavlarda birbirleri ile olan amansız mücadeleler anlatılıyor. Oyun aynı zamanda günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini ve kapitalizmin acımasız yüzlerinden birini gösteriyor. Oyun tek mekânda geçiyor.