Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi, koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşananlar nedeniyle psikolojisi olumsuz etkilenen yurttaşlara yönelik destek vermeye başladı

Adana Büyükşehir ve Çukurova Üniversitesi'nden Adanalılara psikolojik destek

BirGün Adana

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi ile birlikte oluşturulan ve koronavirüsle mücadele sürecinde psikolojisi olumsuz etkilenen yurttaşlara yönelik hizmet verilen Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar, bir yurttaşın çağrısını cevaplayıp, uzman psikoloğa yönlendirdi.

"SESİNİZİ DUYAN BİRİ VAR"

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi; yaşananlar nedeniyle psikolojisi olumsuz etkilenen yurttaşlara yönelik, “Sesinizi duyan biri var” mesajıyla psikolojik destek vermeye başladı.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Atıcı yönetiminde oluşturulan merkezde, Araştırma Görevlisi Uzman Psikolog İrem Şahin Yoluk’la birlikte hizmet veren uzman psikologlar, kendilerine iletilen sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışıyor, daha üst düzeyde destek gerektiren durumları da ilgili mercilere yönlendirme görevini yerine getiriyor.

"YENİ DURUM VE ENDİŞE STRESİ ARTIRIYOR"

Koronavirüsle mücadelede insanların kapalı yerde kalma baskısı, alışkanlıkların dışına çıkmak zorunda kalmaları, aile bireylerinin günün çok büyük bölümünde bir arada olmaları gibi nedenlerle psikolojik sorunlar yaşanabildiğini söyleyen uzmanlar, yeni şartlara uyum sağlanma çabasının ve koronavirüs salgını endişesinin insanların psikolojisinde tahribat yarattığını, yeni bir efor, enerji gerektirdiğini ve bunun da strese neden olduğunu belirtiyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle oluşturulan, 6 uzman psikoloğun yer aldığı ekip, ruhsal açıdan kendisini iyi hissetmeyen ve desteğe ihtiyaç duyan yurttaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar, 08.00-17.00 saatleri arasında 03224553969 numaralı telefonu arayarak psikolojik destek alabiliyor.