8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adana'da bir araya gelen kadınlar, meydanlarda eşitlik, özgürlük ve barış sloganları attı

Adana'da alanlara inen kadınlar, 'barış'ı haykırdı!

YAKUP DURMUŞ/ADANA

Adana Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda " Kriz, savaş, yoksulluğa karşı eşitlik, özgürlük, barış için 8 Mart'ta alanlardayız” sloganıyla miting düzenledi.

Miting öncesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Müzeyyen Şevkin,kentteki birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve kadın örgütleri, Kasım Gülek Köprüsünde bir araya geldi.

'KADINLAR BARIŞI HAYKIRDI'

Rengarenk yöresel kıyafetler giyen kadınlar, ellerindeki erbanelerle ezgiler söyleyip, halaya durdu.

Kadınlar, "Özgürlükte ısrarlıyız, mücadelede kararlıyız", "Direnişi örgütlüyoruz, özgürlüğe yürüyoruz" pankartlarını ve katledilen kadınların fotoğraflarının bulunduğu "Kadına şiddete sıfır tölerans”, “Haklarımıza, hayatımıza sahip çıkıyoruz” dövizleri taşıyarak miting alanına yürüdü. Kadınlar, savaşa ve cinsiyetçiliğe karşı emekleri, kimlikleri ve özgürlükleri için alanlara çıkıp, barışı haykırdı.

Miting alanına giren kadınlar, Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerinde selamlandı. Saygı duruşuyla başlayan mitingte, kadın adına ortak basın metnini Avukat Sevil Aracı Bek okudu.

'MÜCADELE EDECEĞİZ'

Savaşa, krize, şiddete ve eşitsizliğe karşı yine alanlarda olduklarını ifade eden Bek, kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığına değinerek; "2019 yılında en az 474, 2019’un Ocak ayında 27, Şubat ayında 22 kadın öldürüldü " dedi.

Kadınların, özgür, eşit, savaşsız ve şiddetsiz bir yaşam ile can güvenliği istediğini kaydeden Bek, " Biz kadınlar geleceğimize, emeğimize ve bedenimize sahip çıkmak için mücadeleye devam ediyoruz. Özgürlük tutkumuzla, bulunduğumuz her yerde bizi ezenlere ve sömürenlere karşı güçlü ve örgütlü olarak her günü 8 Mart’a çevireceğiz. Kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı, cinsiyetçiliğin, şiddetin, sömürünün, tacizin, tecavüzün tüm izlerini yeryüzünden silmek için tüm kadınları mücadeleye çağırıyoruz. Kadınlar alanlara, örgütlenmeye, mücadeleye " çağırdı.

Miting, Şitlen Azad Kadın grubu ile Ekmek ve Gül Kadın Korosunun sahne alması ve ardında çekilen halaylarla son buldu.