Adana’da gece vakti 80 yaşındaki kadının evine giren bir erkek, cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığı yaşlı kadın çığlık atıp yardım isteyince darp edip kaçtı

Adana'da bir erkek 80 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulundu

Adana’da gece vakti 80 yaşındaki kadının evine giren bir erkek, cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığı yaşlı kadın çığlık atıp yardım isteyince darp edip kaçtı. Fail, bir gün sonra yakalandı ancak çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın ardından Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri faili yakalamak için çalışma başlattı. Polis, mahalleden İ.M. adlı evli iki çocuk babası 54 yaşındaki bir şahsı gözaltına aldı. Bu arada, jandarma evde yaptığı çalışmada bir sigara izmaritini delil olarak alıp parmak izi çalışması da yaptı. Ayrıca yaşlı kadının o gün giydiği kıyafetlerden hem parmak izi hem de DNA örneği alınması için el konuldu. Yaşlı kadın taburcu olduktan sonra ilçe jandarma komutanlığına getirilerek burada faili teşhis etti. Ancak fail, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen fail, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ancak, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada evden alınan sigara, kadının kıyafetleriyle failden alınan DNA eşleştirmeye gönderildi.

Yaşlı kadın, faili çok net gördüğünü serbest kalmasına bir anlam veremediğini artık korkusundan evine gidemediğini belirterek, "Benim evin kapısı bozuk, içeriden kilitleyemedim. Olaydan sonraki gün yakalandı teşhis ettim kendisini. Ben evime gitmek istiyorum ama korktuğum için gidemiyorum şu an kızımda kalıyorum. Bana ’çığlık atarsan seni yakarım’ dedi o yüzden çok korkuyorum" diye konuştu.

AA