Adana’da kendisinden boşanmak isteyen kadını ve yanındaki yakınını rehin alıp daha sonra kaçarak bir bebek mağazasına girip burada çalışanları rehin aldıktan sonra yakalanan uzman çavuş Cengiz D. tutuklandı.

Adana'da boşanma aşamasında olduğu kadın ve yakınını rehin alan uzman çavuş tutuklandı
Fotoğraf: İHA

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Ferdağ D. ve bir yakınını bir süre tabancayla rehin alıp bıraktıktan sonra girdiği mağazada yakalanan erkek tutuklandı.

Öğretmenler Bulvarı’nda 24 Aralık’ta Ferdağ D'yi (29) ve bir kadın yakınını tabancayla rehin alarak bıraktıktan sonra kaçıp saklandığı mağazada polislerce gözaltına alınan Tokat’ta görevli uzman çavuş Cengiz D'nin (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

AA'nın haberine göre, adliyeye sevk edilen Cengiz D, savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Cengiz D'nin, olay günü iki çocuğunu görme bahanesiyle yanına gittiği Ferdağ D'yi silahla tehdit ederek zorla otomobiline bindirdiği ve memleketi Manisa'ya götürmek istediği ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Öğretmenler Bulvarı'nda 24 Aralık'ta Cengiz D, Ferdağ D'yi ve bir kadın yakınını tabancayla rehin almıştı.

Şüpheli daha sonra, kucağında çocuğunun da olduğu Ferdağ D ve yakını olan kadını serbest bırakıp silahı başına dayamıştı.

Daha sonra koşarak yakındaki bir bebek ürünleri mağazasına giren uzman çavuş Cengiz D, özel harekat ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Bu sırada rahatsızlanan hamile bir müşteri, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürülmüştü.