Adana'da 16 yaşındaki lise öğrencisi M.K. ve arkadaşları tarafından dövülüp bıçaklanan 16 yaşındaki Mustafa Çöplü yaşamını yitirdi. Polis M.K. ve bir arkadaşını gözaltına aldı.

Adana'da lise öğrencileri tarafından bıçaklanan 16 yaşındaki Mustafa Çöplü yaşamını yitirdi
Fotoğraf: DHA

Adana'nın Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi'nde 2 Ocak tarihinde meydana gelen olayda 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Çöplü çocuk parkında buluşup, ‘kız arkadaş’ meselesi yüzünden tartıştığı aynı okulda öğrenim gören 16 yaşındaki M.K. ve arkadaşları tarafından dövülüp, bıçaklandı.

Ambulansla hastaneye kaldırılan Çöplü hayatını kaybederken polis M.K. ile bir arkadaşını gözaltına aldı.

DHA'nın haberine göre lise öğrencisi M.K., aynı okulda öğrenim gören Mustafa Çöplü’yü aralarındaki kız arkadaş meselesini konuşmak için çocuk parkına çağırdı. Çöplü, arkadaşıyla birlikte parka gidip M.K. ile buluştu. Burada Çöplü ile M.K. arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. M.K. ile yanındaki arkadaşları Çöplü’yü darp edip, kasık, göğüs ve sırtından bıçakladı.

Öğrenciler, Çöplü’nün yarasına müdahale etmek isteyen arkadaşı Mert Kurnaz'ı da dövüp, kaçtı.

Mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Çöplü ile arkadaşı Mert Kurnaz, ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Çöplü, gece saatlerinde hayatını kaybetti. Arkadaşı Mert Kurnaz'ın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, M.K. ile ismi öğrenilemeyen bir arkadaşını gözaltına aldı. Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.