Adana Çukurova'da, Aile Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık çalışanları, maske takmayan iki kişiyi uyardı, bıçaklı saldırıya uğradı.

Adana'da ‘maske tak’ uyarısı yapan sağlık emekçilerine bıçaklı saldırı

Adana’nın Çukurova İlçesi 100. Yıl 2 No’lu ASM’ye pansuman için gelen iki kişi ASM girişinde maske takmaları için ikaz edildi.

Şüpheliler maske takmayacaklarını söyleyerek “her istediğimiz yere gireriz, bize kimse karışamaz” diyerek ASM çalışanlarına küfür edip, o an orada misafir olan bir doktoru darp etti.

Dışardan 2 arkadaşlarını da çağıran şüphelilerden biri 40-45 cm büyüklüğünde “rambo bıçağı” diye adlandırılan kesici delici aletle sağlık çalışanlarına saldırdı. Çevredeki esnafın ve hastaların müdahalesi ile saldırganlar araba ile kaçarak ASM’den ayrıldı. Konu hakkında beyaz kod verildi.

Saldırganlar polis tarafından yakalanarak 100. Yıl Polis Karakoluna götürüldü.

Genel Sağlık-İş Sendikası yaptığı açıklamada, 'Rambo bıçağı' diye adlandırılan kesici delici aletle sağlık kurumlarına girilebilmesi, ASM’lerdeki güvenlik sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık çalışanları ölümle burun buruna çalışırken, siyasi iktidarsa şiddet olaylarına seyirci kalmakta" dedi.

Saldırıyı Twitter'dan paylaşan ASM çalışanı doktor, "Bunun adı Rambo bıçağıymış, yanındaki de kale ek. Nasıl mı öğrendim? Çünkü bugün görev yaptığımız esnada ASMde maske takmaları için uyardığımız şahıslar tarafından bunlar çıkarılarak saldırıya uğradık. Şükür ki fiziksel yaralanmamız yok" ifadelerine yer verdi.