Adana’da bir süre önce yaşanan sel felaketinden zarar görenlerin, ocak, şubat, mart aylarında tahakkuk edecek su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanacak. Şu ana kadar ödeme yapanlara da, yatırdıkları paranın yüzde 50’si iade edilecek

Adana'da sel mağdurlarının su faturalarına yüzde 50 indirim

YAKUP DURMUŞ

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, toplantının başlangıcında Elazığ ve Malatya’da yaşanan ve tüm ülkeyiderinden sarsan deprem felaketiyle ilgili üzüntülerini paylaştı. Başkan Zeydan Karalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Ardından Adana’da bir süre önce yaşanan sel felaketinden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesine yönelik gündem maddesi görüşüldü.

Başkan Zeydan Karalar’ın ‘’Afetzedelerin su faturaları hakkındaki yüzde 50 indirim uygulanması’’ önerisi oylamaya sunuldu. Valilik ve ilçe kaymakamlıklarından elde edilecek olan bilgiler doğrultusunda, bir süre önce yaşanan sele maruz kalan vatandaşların ocak, şubat ve mart aylarında tahakkuk edecek olan su faturalarındaki (ÇTV, KSUB ve Sayaç Bedeli hariç olmak üzere) su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılması hakkındaki madde meclisten geçti.

Başkan Zeydan Karalar, söz konusu kararı; selden dolayı mağduriyet yaşayanların sorunlarını bir nebze olsun azaltmak için aldıklarını belirtti. Ayrıca ilgili aylarda su faturalarını ödeyen vatandaşların da, ödedikleri miktarın yüzde 50’si iade edilecek.