DISK-KESK-TMMOB-ADANA TABİP ODASI-ADANA BAROSU İsrail'in, Filistin'e karşı sürdürdüğü katliamları yaptıkları ortak basın açıklamasıyla protesto etti.

Adana Demokrasi Platformu, İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etti

YAKUP DURMUŞ

DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu'nun örgütlediği Adana Demokrasi Platformu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını yaptığı açıklamayla protesto etti. Platfom adına açıklamayı okuyan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç,Özkan, açıklamasında "Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam etmektedir. Sadece askeri güçler değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürmektedir. Siviller öldürülüyor, Nekbe devam ediyor, ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor!" dedi.

"200 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ"

"7 Mayıstan bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 200'den fazla Filistinli hayatını kaybettiğini söyleyen, Tonguç, binlercesi yaralanmış, evler, mahalleler, şehirler yerle bir edilmiştir.

İsrail Devleti, uyguladığı bu katliamların duyulmasını önlemek için birçok uluslararası haber ajansı ve basın yayın organının bulunduğu binaları bile bombalamıştır. İsrail Devletinin uyguladığı bu insanlık dışı saldırılar ne vicdanlara sığmakta ne de uluslararası savaş hukukuna uymaktadır" fadelerini kullandı.

İSRAİL'E KARŞI ORTAK TUTUM

Tonguç,"İsrail Devletinin uyguladığı bu terör saldırılarına karşı siyasi iktidarı İsrail'le olan tüm askeri, ticari, diplomatik ilişkileri derhal kesmeye çağırıyoruz. Bunun yanı sıra başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlardan İsrail'e karşı ortak bir tutum almalarını ve Filistin halkına yönelik yapılan bu katliamların sonlandırılması için acilen gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz" dedi.

Tonguç sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin'i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail'e ve emperyalizme karşı vermiş oldukları bağımsızlık mücadelesinin yanında olduğumuzu bildiriyor ve İsrail'in Filistin halkına karşı soykırımı andıran bu saldırılarını kınıyoruz."