Adana KESK mitingine hazır

KESK Merkez Yürütme Kurulu’nun 31 Ekim’de ilan ettiği krize karşı mücadele programı doğrultusunda başlattığı bölge mitinglerinin 3’üncüsü, 15 Aralık Cumartesi günü Adana’da yapılıyor. Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılacak mitingle ilgili olarak, Birleşik Haziran Hareketi Adana, Mersin, Hatay ve Antep Meclisleri, Adana sokaklarında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Haziran Hareketi Sözcüsü Hayri Durmuş, yurttaşları mitinge davet etmek için ev ve işyerleri ile kahvehaneleri tek tek gezerek mitingin önemini anlattıklarını söyledi. Şakirpaşa, Onur, Ova, Meydan, Dunlupınar ve Yeşilyuva gibi yoksul mahallelerde bildiri dağıtıp kahvehanelerde konuşmalar yaptıklarını kaydeden Durmuş, çalışmalarını miting saatine kadar sürdüreceklerini ifade etti.

KESK’in toplam 5 ilde düzenlemeyi öngördüğü bölgesel mitinglerin ilki 17 Kasım’da İzmir’de, ikincisi de 9 Aralık’ta Samsun’da yapılmıştı. “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” sloganıyla düzenlenen mitinglerin üçüncüsü 15 Aralık’ta Adana’da, dördüncüsü 16 Aralık’ta Diyarbakır’da, sonuncusu ise 22 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak. Emekçiler bu mitinglerde, “Krizin bedelini emekçiler değil krizi yaratanlar ödesin” diyecek.