Adana'da tedbirlerin kalkmasıyla vakaların arttığını belirten Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Hilal, ortada salgının bittiğini gösteren bir emare olmadığı uyarısında bulundu

Adana Tabip Odası Başkanı: Adana’da önlemler kalktı, vakalar arttı

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, hastalığın bittiğini gösteren bir emare olmadığı uyarısında bulunarak “Vatandaşın durumun ciddiyetini anlaması için Bakanlığın şeffaf bir şekilde il ve ilçelerdeki vaka sayılarını açıklaması gerekiyor” dedi.

Adana’da ‘Normalleşme’ ile birlikte vaka sayısında bir artış olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Hilal, “Seyhan Devlet Hastanesine bir günde yüz pozitif vaka gittiği bilgisine ulaştık. Balcalı Hastanesinde 2 haftadır olmayan vakalar görülmeye başlandı. Yine Şehir Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesinde de vakaların arttığı bilgisini aldık. Ancak, hastaların genel durumu iyi. Çoğunlukla takipli ve evde ilaç kullanma var. Hasta yatışı az” ifadelerini kullandı.

Evrensel'in haberine göre; Yeni normal’ denilenle aslında eski uygulamaların hayata geçirildiğini ifade eden Hilal, “Bakanlık sayıyı 1000’in altında göstermeye çalışıyor. TÜİK’in işsizlik ve enflasyon rakamlarını düşük göstermesi gibi Sağlık Bakanlığının rakamlarının da şeffaf olduğuna güvenmiyoruz. Hükümet halk sağlığı ile ekonomi arasında ekonomiden yana tavır koydu” değerlendirmesinde bulunarak kademeli bir geçiş yapılması gerektiğini belirtti.


Vatandaşların da rehavete kapılmadan hijyen kurallarına uymalarını ve kalabalık yerlerden uzak durmaları gerektiğini ifade eden Hilal, “Hastalığın bittiğini gösteren bir durum yok. Sağlık Bakanlığı verileri bile 1000’in biraz altında ve vakaların bitmediğini gösteriyor. Adana’da son günlerde birçok iş yerinden vaka haberleri var. Bunların bir kısmı doğru değil. Vatandaşın yanlış bilgi ile paniğe kapılmaması için Bakanlık şeffaf bir şekilde iller ve ilçelerdeki vaka sayılarını da paylaşmalı” dedi.Tedbirlerin gevşetilmesinin bir başka sonucunun hastanelerdeki iş yükünün artması olduğunu ifade eden Hilal, “Yeni uygulamayla Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesinde poliklinikler 21.00’e kadar açık olacak ve cumartesi günleri de poliklinik yapılacak. Uzun çalışma saatleri sağlık çalışanları için bulaş riskini artıracak” dedi.

VİRÜS NEDENİYLE ŞANTİYE KAPATILMIŞTI

Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan işçilerde görülen pozitif vakalardan sonra Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, virüsün görüldüğü şantiyenin kapatıldığını duyurmuştu.

Çeşitli iş yerleri için de doğrulanmamış vaka haberleri yayılıyor. Son olarak Beyza Piliç’te çok sayıda işçinin testinin pozitif çıktığı iddia edildi. Telefonla ulaştığımız Beyza Piliç’ten bir görevli de fabrikadaki pozitif vaka bilgisini doğrulayıp vaka sayısı konusunda bilgi verme yetkisi olmadığını söyleyerek “Fabrikada herkese test yapıldı, testi pozitif çıkan işçilerin tedavisi yapılıyor. Testi negatif çıkan işçilerle üretime devam ediyoruz” dedi. Beyza Piliç’le ilgili aradığımız Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı da rakamlarla ilgili bilgi paylaşamayacaklarını belirtti.