Adana Kadın Platformu, 13 gündür haber alınamayan Gülistan Doku için bir araya geldi. Platform açıklamasında "Türkiye kamuoyunu Gülistan Nerede sorusunun cevabını aramaya ve bulmaya çağırıyoruz" denildi

Adanalı kadınlar Gülistan için bir araya geldi

Yakup Durmuş / BirGün Adana

Adana Kadın Platformu, 13 gündür kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Parkında bir araya gelen platform üyeleri adına açıklamayı okuyan Avukat Zelal Demiray, 5 Ocak 2020 tarihinde bu yana kendisinden haber alınmayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunmasını istedi. Demiray, “Gülistan Doku Nerede” başta kadın örgütleri olmak üzere tüm Türkiye kamuoyunu 'Gülistan Nerede?' sorusunun cevabını aramaya ve bulmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Demiray, “Gülistan yaşıyor mu, öldürüldü mü, kaçtı mı, kaçırıldı mı,intihar mı etti sorularının cevabı henüz belirsizliğini koruduğunu" söyleyerek Gülistan'ın akıbetinin biran önce ortaya çıkarılmasını istedi.

Bu tür olaylarla bir şekilde teması olan erkeklerin özellikle emniyet veya devlet kademelerinde görevli ise, makam ve mevkii sahibi tanıdıkları varsa soruşturmalara yön verildiğine ve tarafsız-objektif bir sürecin işletilmediğine dikkat çeken Demiray, bunun bir örneğini AKP milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova dosyasında yaşandığını belirterek açıklamasıyı sona erdirdi.