"Bir Kase Tebessüm" sloganı ile kolları sıvayan, Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği üyeleri, sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz yurttaşlar için evlerinde çorba yapıp dağıtıyor

Adanda'da çorbalar evsizler için kaynıyor

Yakup Durmuş / BirGün Adana

Adana'da gönüllü olarak bir araya gelen Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği üyeleri evlerinde pişirdikleri çorbaları evsiz yurttaşlara ikram ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda evsizlere sıcak yemek ve çorba ikramlarının devam ettiğini söyleyen Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Tekin Güleken, insanların yüzünü güldürmenin dünyanın en güzel duygusu olduğunu vurguladı.

Adana’da kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bu yıl da kolları sıvayan "Bir Kase Tebessüm Çorba Gönüllüleri" zaman zaman dondurucu soğukların boy gösterdiği özellikle gece saatlerinde sokaklarda, otogar bekleme salonuna sığınan evsiz yurttaşlara ve Balcalı hastanesi bahçesinde bekleyen yurttaşlara sıcak çorba ve yemek ikramını sürdürüyor.

Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Güleken, evsizlere ve hasta yakınlarına yönelik sıcak yemek ve çorba ikramı çalışması hakkın da yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 6 yıldır sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsizlere ve Balcalı Hastanesi çevresinde bekleyen hasta yakınlarına sıcak çorba ikram ediyoruz. Ayrıca sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz yurttaşlarımıza soğuktan korunmaları için mont, bot, battaniye, atkı, bere, eldiven çorap gibi giysiler de dağıtıyoruz" dedi.

İÇLERİNİ ISITMAYA ÇALIŞIYORUZ

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda sıcak çorba ikramlarının devam ettiğini söyleyen Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, insanların yüzünü güldürmenin dünyanın en güzel şeyi olduğunu vurguladı. Yücel, evsiz yurttaşların bir süreliğine de olsa içlerinin ısınmasına vesile olduklarını anlatarak, “Kışın ayazını kırmak zor ama hiç olmazsa karınlarını biraz olsun doyurmaya çalışıyoruz.” dedi.

PAYLAŞMAK ÖNEMLİ

Paylaşmanın önemine dikkat çeken Yücel, “Hep diyoruz dünyanın en güzel şeyi ihtiyacı olan insanlara yardım etmek, paylaşmak ve onların mutlu olduğunu görmek. Çünkü sevgi paylaştıkça büyüyen bir şey ve biz her ne kadar her zaman göremiyor olsak da çevremiz bize ihtiyaç duyan insanlarla dolu.” ifadelerini kullandı.

ÇOK ZOR

Sokakta yaşamanın, karton üzerinde yaz-kış demeden uyumak zorunda kalmanın, yemek bulamamanın çok zor olduğunu anlatan Yücel, budurumun aynı zamanda içler acısı bir durum olduğuna dikkat çekti. Evsiz kalmanın kimsenin tercihi olmadığına dikkat çeken Başkan Yücel, “Mesela sokakta yaşamak, karton üzerinde yaz-kış demeden uyumak zorunda kalan, yemek bulmakta zorlanan evsiz dostlarımız gibi.

KİMSENİN TERCİHİ DEĞİL

Evsiz kalmak kimsenin tercihi değildir. Kışın ayazını kırmak zor ama hiç olmazsa karınlarını biraz olsun doyurmaya çalışıyoruz. Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği gönüllü arkadaşlarımızla birlikte sokaklar da yaşam mücadelesi veren evsizlere yaklaşık 6 yıldan bu yana her kış sıcak çorba ikram etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

ÇORBALARI ARKADAŞLARIMIZ YAPIYOR

Çorbaların gönüllüler tarafından evlerinde yapıldığına anlatan Yücel, “Gönüllüler tarafından evlerinde yapılan çorbaları otogar bekleme salonu ve kentin çeşitli noktalarını mesken edinmiş evsizlerin yanı sıra Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Adana Şehir Hastanesi içerisinde ve çevresinde bulunan hasta yakınlarına gönüllü arkadaşlarımız ile sıcak çorba ikram ederek yüzlerinde bir kase tebessüm oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

YAŞAM MÜCADELESİ

Çorbanın yanı sıra yine evsiz yurttaşlara yönelik mont, bot, çorap battaniye gibi giysileri vererek yardımda bulunduklarını hatırlatan Yücel, “Sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz yurttaşlarımıza ayrıca soğuktan korunmaları için mont, bot, battaniye, çorap gibi giysileri de dağıtıyoruz. Evsiz yurttaşların kışın soğuktan korunması için konaklama yerlerine ihtiyaç var. Sayın valimiz ve belediye başkanlarımızın sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz yurttaşlarımızın özellikle havaların çok soğuk olduğu zamanlarda soğuktan korunması için duyarlılık rica ediyoruz.