Cumhurbaşkanı adaylığına başvuran isimler için 100 bin imza süreci başladı.

Adaylar için "yan yana" imza çalışması
Fotoğraf: BirGün

BirGün/ANKARA

Cumhurbaşkanı adayları için 100 bin imza toplama süreci başladı. Ankara’da il ve ilçe seçim kurullarında adaylık çalışmaları yan yana yürütülüyor. Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan ve Sinan Oğan için imza toplayan vatandaşlar, seçim kurulları önünde birlikte çalışıyor.

Ankara’da Kızılırmak Caddesi üzerinde yer alan İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları’nda cumhurbaşkanı adaylarına imza yoğunluğu başladı.

Mesai saatinin başından itibaren partililerin ve destekçilerinin aday çalışmasına başladığı görüldü. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan için imza toplayan çok sayıda kişi, üzerlerinde adayının isminin yer aldığı yeleklerle çalışmalarını yürüttü.

adaylar-icin-yan-yana-imza-calismasi-1141125-1.

Farklı kişilere imza toplayan görevlilerin Kızılırmak Caddesi üzerinde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde yan yana durarak koridor oluşturduğu ve vatandaştan imza atmaları için talepte bulunduğu görüldü. Zaman zaman birbirleri ile eksiklikler konusunda da yardımlaşan grupların imza toplama sürecinde gerginlik yaşanmaması için parti yöneticileri tarafından uyarıldığı da öğrenildi.