Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda 'cumhurbaşkanı yardımcıları' olarak atanması konusunda uzlaşıya varılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medyadan açıklama yaptı. Yavaş, "Türkiye'nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz" derken İmamoğlu, "İnanıyoruz ki Millet İttifakı olarak ülkemizin hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız" ifadelerine yer verdi.

Adaylık duyurusunun ardından İmamoğlu ve Yavaş'tan ilk açıklama
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi'nde yapılan Altılı Masa toplantısı sonrası SP lideri Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin ortak adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı duyuruldu.

Alınan karar sonrası İmamoğlu ve Yavaş, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Yavaş, "Birlikte rahmet vardır, bereket vardır. Sayın Genel Başkanlarımıza teveccühleri için teşekkür ederiz. Türkiye'nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu ise, "İnanıyoruz ki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu öncülüğünde Millet İttifakı olarak ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız" paylaşımı yaptı.

AKŞENER'E TEŞEKKÜR MESAJI

İmamoğlu ve Yavaş daha sonra yaptıkları paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür mesajı paylaştı.

İmamoğlu ve Yavaş sosyal medyadan aynı paylaşımı yaptı.

Paylaşımları şu şekilde:

"Milletimizin arzusu doğrultusunda, ittifakımızın bir bütün halinde yola devam etmesi son derece önemliydi. Bu doğrultuda bugün bizleri ağırlayan ve samimi bir istişarede bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Akşener'e teşekkürü borç biliriz" ifadelerine yer verdi.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış, CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık konusunda çağrı yapmıştı. Kısa süreli yaşanan krizin ardından Akşener'in, Altılı Masa ile yaptığı istişareler sonrasından İmamoğlu ile Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda uzlaşı sağlanmıştı. Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnine bir madde daha eklenmiş, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcıları olarak atanacağı belirtilmişti.

12. maddede, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadeleri yer alıyor.