Adil yargılama istiyoruz

MUSTAFA KÖMÜŞ

Gezi Direnişi sırasında kafasına gaz fişeği gelmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın 9’uncu duruşması bugün görülüyor. Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan duruşmanın öncesinde Berkin Elvan’ın ailesi, sosyal medyadan yaptıkları açıklama ile, davaya çağrı yaptı. Söz konusu açıklama şöyle: “Oğlumuz Berkin’in vurulmasının üzerinden 1988 gün geçti. Ancak tek bir fail tutuklanmadı.

28 Kasım 2018 Çarşamba günü davamızın 9. celsesi görülecek. Yargıda aradığımız adalet arayışımızda siz dostlarımızı yanımızda olmaya, Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz.”

Berkin’in babası Sami Elvan BirGün’e yaptığı açıklamada adil yargılama istediklerini söyledi. Elvan “Şu ana kadar kimse tutuklanmadı. Biz tabii emri verenlerle birlikte F.D.’nin tutuklanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü katilin net olduğu belli. Dışarıda gezmesi sakıncalı. Tehlikeli bir adam, insanları öldüren bir kişi. Bu sebeple, tutuklanmasını istiyoruz. Sadece o da değil amirler de tutuklanmalı. Bütün polisler olayın üstünü kapatmak istiyor” dedi.

Bu ülke sadece onların değil
“Biz diyoruz ki, hiçbir çocuk, hiçbir insan ölmesin” diyen Elvan sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk günden itibaren bunu söylüyoruz. Kimse katledilmesin ve adil yargılansın. Tek istediğimiz onlar için de bizim için de adil yargılama. Tabii suç işleyenler cezasını çekmeli. Biz nasıl ki 5 senedir bu acıyı yaşıyorsak, bunlar da elini kolunu sallayarak bu ülkede gezmemeli. Bu ülke sadece onlara ait değil, bunu bilmelerini istiyoruz.”