Başakşehir şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Denizlispor'u 2-0 mağlup eden turuncu-lacivertliler bitime üç hafta kala liderliğini sürdürdü

Adım adım şampiyonluğa

Ligde Salı mesaisi… Bir tarafta şampiyonluk kovalayan Medipol Başakşehir, öbür yanda düşme korkusunu yakından hisseden Yukatel Denizlispor… Öyle bir maç ki tam kasap et derdinde; koyun can!

İstanbul’da nefes almanın güç olduğu günlerdeyiz. Pandemi nedeniyle Temmuz’a sarkan ligimizde telafisi olmayan haftalara geldik. Son dört maça zirvede giren ev sahibi, bu sefer ipi göğüslemeyi hedefliyor. Okan Buruk, bakalım Abdullah Avcı’nın başaramadığına imzasını atabilecek mi?

Başakşehir’de Epureanu’nun yokluğunda Ponck, savunmanın göbeğinde başlıyor. Antalya’da cezaları nedeniyle görev yapamayan Visca’yla Aleksic, formalarına kavuşmuş durumda. Buruk, Crivelli’yle son haftaların formda ismi Demba Ba’yı beraber oynatıyor. O ikiliden Fransız pişiriyor, Senegalli bitiriyor. Sıkışık takvimde liderin geniş kadrosu kâğıt üstünde ağır basıyor.

Deplasman ekibinde kovulan Bülent Uygun’un yerine Levent Kartop geldi. Uygun’u göreve getirmek zaten hataydı ya neyse. Horozlar’ın fikstürü düşünülünce, emanetçi hocanın ateşten gömlek giydiği aşikâr. Düşme hattının sadece bir galibiyet ötesinde yer alan takımın pandemi arasından sonra oynadığı dört karşılaşmadan sadece bir puan aldığını anımsatmalı; bir sonraki rakiplerinin de Trabzonspor olduğunu vurgulamalı…

İlk çeyrekte lider, İrfan Can’ın orta sahanın solundan yaptığı ortalarla sonuç arıyordu. 17’de Caiçara getiriyor, Crivelli yakın mesafeden kötü vuruyordu. Ev sahibi baskılı oynuyor, deplasman ekibi fırsat kolluyordu. Her iki ekip de kanatlardan pozisyon kovalıyordu. İlk devrenin sonunda Demba Ba’nın yerde kalışına ev sahibi penaltı beklerken oyun devam etmiş; soyunma odasına golsüz eşitlikle gidilmişti.

İkinci yarıya Başakşehir etkili başlıyordu. 52’de karşı karşıya pozisyonda Rodallega’ya hayır diyen Mert, takımını ipten almıştı. Bu maçta atılacak ilk gol, sanki işi bitirecekti…

65’te lider öndeydi. İrfan Can’ın kullandığı kornere Crivelli kafayı yapıştırmıştı. 77’de Mustafa Yumlu’nun müdahalesine VAR yardımıyla penaltı çıkıyor, atışı kullanan Visca farkı artırıyordu. İstediği skoru elde eden Buruk, hemen akabinde üç değişiklik yaparak bir sonraki maçın hesaplarına başlıyordu. Son dakikalarda deplasman ekibi tüm gücüyle yüklense de çok da etkili olamamış; ev sahibi üç puanı iki golle almıştı.

Başakşehir kolay geçeceğini düşündüğümüz maçta biraz zorlandı. Ligin boyu bu kadar kısalmışken, tabii bu normal. Bir sonraki rakip yine düşme hattındaki ekiplerden Konyaspor. O deplasmandan alınacak galibiyet, şampiyonluk yolunu iyice aralayacak. Denizlispor’a gelince… Uygun’la kaybettiklerini telafi etmeleri zor duruyor. Ligde kalacaklarsa, sanki bu kendi elleriyle değil de rakiplerinin puan kayıplarıyla olabilir gibi gözüküyor.