Kasımpaşa'yı Adem Büyük (2) ve Meriah'ın (KK) attığı gollere 3-0 mağlup eden Galatasaray galibiyet serisini beş maça çıkardı

Adım adım zirveye

SİNAN YILMAZ

Galatasaray'da oynadığı son 3 maçta da kilidi açan ve takımının en iyilerinden biri olan Mariano, Kasımpaşa maçında da kilidi açtı ve art arda dört lig maçına damgasını vurdu. Antalyaspor, Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında sahneye çıkan Mariano'ya bu maçta en büyük yardımı takım arkadaşları değil Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Fuat Çapa yaptı. Çapa takımın hiç hazır olmayan isimlerinden Ndongala'yı sol kanada koyarak, Galatasaray'ın formda ayağı Mariano'yu rahat bırakma hatasında bulundu. Mariano ilk golde kilidi açarken 3. golde de asisti yapan isimdi. Sarı kırmızılılar ilk yarıda ilk 16 maçta beklerinden 1 asist katkısı alırken son 5 maçta beklerinden tam 6 asist katkısı aldı.

2-0'dan sonra savunmadan top çıkarmakta zorlanan bir Galatasaray gördük. Bunun ana nedeni, savunma arkasına koşu atacak bir hücumcunun olmamasıydı. 4-2-3-1'de öndeki dörtlü Ömer - Emre - Feghouli ve Adem'den biri yerine Onyekuru olsa Galatasaray'ın savunmadan çıkma sıkıntısı da giderilir ama bu 4 oyuncu da çok formda. Onlardan hangisi yerine Onyekuru olur? Galatasaray'da gelecek haftaların konusu işte bu olacak. Bence Ömer'in sol içe geçeceği 4-3-3'te Emre Akbaba yerine Onyekuru düşünülür. Zaten 63'te yapılan değişiklik de bunun sinyalini verdi. 45-63 arası Galatasaray rakip kaleye gitmekte zorlanırken 63'ten sonra Onyekuru'nun girişi rakip savunmayı geri çekti ve Galatasaray'ın şutları, pozisyonları arttı.

Öte yandan Mariano ve Feghouli gibi isimlerin yükselen formunda takımdaki asker sayısının yükselmesi de çok önemli faktör. Kim ne derse desin bu adamlar son 2 yıldaki şampiyonluğun mimarıydı. Bu adamlar dururken Babel gibi Nzonzi gibi başka statik komutanlar alınınca, kabak yine bu adamların başına patladı. Babel - Nzonzi gibi adamlar yerine Ömer Bayram - Emre Akbaba - Adem - Taylan gibi asker, çalışkan isimler oynama başlayınca da Mariano ve Feghouli yine farkını koymaya başladı.
İyi takım çok yıldızla kurulur mantığı yanlış. Okan Buruk, Uğur Karakullukçu'ya verdiği röportajda "Biz Jardel ve Hagi'nin arkasında takımın kölesiydik" diyor. Okan Buruk şimdiki oyuncuların hepsinden büyük yıldızdı ama takımın askeri olmayı kabullenmişti. O UEFA Kupası kadrosunda Hagi ve Popescu dışında herkes askerdi. 11 kişilik takımda 2-3 tane komutan zaten yeterli. Galatasaray bu dengeyi ancak ligin 2. devresinde yakaladı.