İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili ifadesi alınanlar arasında, üzerine kayıtlı bir hatla bombayı bıraktığı belirtilen Ahlam Albashir’le görüşme yapıldığı gerekçesiyle MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da ortaya çıktı. İlhan, söz konusu telefon hattının bilgisi ve rızası dışında çıkarıldığını söyledi. Şırnak Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada 'bahse konu GSM hattının İlhan tarafından kullanılmadığı' öne sürüldü.

Adına kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşülen MHP’li ilçe başkanı: Bilgilerim ele geçirilerek çıkarılmış

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili soruşturma devam ederken gözaltılar ve ifade işlemleri de devam ediyor. Olayın ardından ifadesine başvurulanların arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da bulunduğu öğrenildi. Üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile bombayı bıraktığı belirtilen Ahlam Albashir’in kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı belirlenmesi nedeniyle ifadeye çağrılan İlhan, söz konusu telefon hattının bilgisi ve rızası dışında çıkarıldığını söyledi.

Gelişmeyi ilk gündeme getiren T24'ün haberine göre, Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile bombayı bıraktığı belirtilen Ahlam Albashir’in kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı. İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi.

İFADEYE ÇAĞIRILDIĞINI DOĞRULADI: "ÜZERİMİZE BİR OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR"

T24'e yaptığı açıklamada, ifadeye çağırıldığını doğrulayan İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" yanıtını verdi.

İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorusunu ise, "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" şeklinde yanıtladı.

TELE1’E AÇIKLAMA: BENİMLE KİMSE KONUŞMADI, YALAN HABER YAPTILAR

İlhan, bu haberin gündeme düşmesinin ardından TELE1’in sorularını yanıtladı.

TELE1’den Barış Önal’ın haberine göre, Bu kez “İfade vermeye gitmedim. Yalan haber” diyen İlhan, “Konuştuğum da yalan. Benimle kimse konuşmadı, yalan haber yaptılar” ifadelerini kullandı. İlhan ayrıca, “Avukatla görüşüyorum şimdi, mahkemeye vereceğim” dedi.

AA’YA KONUŞTU: BİLGİM VE RIZAM DIŞINDA HAT ÇIKARILMIŞ

Bu haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından MHP Şırnak İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen İlhan, "Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış. Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

“1997 yılında terör örgütü PKK tarafından evim içerisinde ailem varken yakılmış, ayrıca adım defalarca resmi makamlara da intikal eden terör örgütünün infaz listesinde yer almıştır" diyen İlhan, "Konuyla ilgili olarak jandarmanın daveti ile ifade vermeye gittim ve ifadem sonrası gizlilik kararı olan bir konuyla ilgili söyleyeceklerim, şahsım ve partimi yıpratmaya yönelik dezenformatif haber için tüm yasal yolları kullanarak mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Halil Tatar da İlçe Başkanı İlhan'ın sürekli tehdit edildiğini belirterek, "Sosyal medyada dolaşan iddiaların hepsi gerçek dışıdır. Bununla ilgili parti avukatlarımıza talimat verdik, konu hakkında hukuki süreç başlattık. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz de devletin teröre karşı mücadelesinde onların yanındayız." diye konuştu.

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği, "İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle yapılan görüşmede MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefonun kullanıldığı" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı" öne sürüldü.

Valilik, önceki gün İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albasır ile MHP İlçe Başkanı İlhan arasında telefon görüşmesinin olduğu iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, GSM bayisince hattın yasa dışı yollardan üçüncü şahsa verildiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasa dışı yollarla çıkarılarak hattın 3. şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinin Cumhuriyet Başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur"