Adli Tıp Kurumu'ndan ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayı hakkında açıklama

Adli Tıp Kurumu, Beyaz Baretliler’in eğiticisi olduğu ortaya çıkan ve İstanbul'da ölü bulunan İngiliz ordusunun eski askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’e ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Örneklerde toksikolojik, histopatolojik ve moleküler genetik incelemeler devam etmekte olup, analiz sonuçları ile otopsiden elde edilen bulgular birlikte değerlendirilerek otopsi raporu hazırlanacak ve en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecektir" denildi.

"RAPOR HAZIR DEĞİL, HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Adli Tıp Kurumundan yapılan açıklamada, bugün bazı medya kuruluşlarında "James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüne ilişkin kurum tarafından ilk raporun hazırlandığı" şeklinde yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Kurumumuz tarafından herhangi bir ön ya da ilk rapor hazırlanmış değildir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından otopsi yapılmak üzere dün kurumumuza gönderilen mütevefanın cenazesine aynı gün Minnesota Otopsi Protokolü'ne göre ayrıntılı bir otopsi yapılmış ve incelenmek üzere gerekli tüm örnekler alınmıştır. Örneklerde toksikolojik, histopatolojik ve moleküler genetik incelemeler devam etmekte olup, analiz sonuçları ile otopsiden elde edilen bulgular birlikte değerlendirilerek otopsi raporu hazırlanacak ve en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecektir."

NE OLMUŞTU?

Önceki gün İstanbul Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokağı’ndaki Kılıç Ali Paşa Camisi’ne geçtiğimiz gün sabah namazı için gelen yurttaşlar, 3 numaralı bina önünde hareketsiz yatan bir kişiyi gördü. İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis araştırmasında, cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi 48 yaşındaki James Gustaf Edward Le Mesurier’e ait olduğu belirlendi.

İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklama yapmış, açıklamada, "Beyoğlu'nda İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

KRALİÇE'DEN NİŞAN ALMIŞTI

Le Mesurier, 2016'da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten Britanya İmparatorluğu nişanı almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Le Mesurier'i İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'nın çalışanı olmakla suçlamış, MI6'nın Balkanlar ve Orta Doğu operasyonlarında görev aldığını iddia etmişti.

Singapur'da asker bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Le Mesurier'in İngiltere'nin ünlü askeri akademisi Sandhurst'tan mezun olduğu, görev yerleri arasında Kuzey İrlanda, Bosna Hersek ve Kosova'nın bulunduğu belirtiliyor.

Le Mesurier’in, ölümü sırasında evde bulunan eşiyle geçen yıl evlendiği ifade ediliyor.

DHA

cukurda-defineci-avi-540867-1.