2005-2006 Adli Yılı bugün Yargıtay’da yapılacak törenle başlayacak. Adli Yılın açılması nedeniyle Türkiye Barolar Birliği tarafından "Hedef: Eksiksiz Demokrasi, Gerçek Hukuk Devleti, Bağımsız Yargı ve Bağımsız Savunma'' adıyla binlerce avukatı

 2005-2006 Adli Yılı bugün Yargıtay’da yapılacak törenle başlayacak. Adli Yılın açılması nedeniyle Türkiye Barolar Birliği tarafından "Hedef: Eksiksiz Demokrasi, Gerçek Hukuk Devleti, Bağımsız Yargı ve Bağımsız Savunma'' adıyla binlerce avukatı Ankara’da buluşturacak.

 Yeni Adli Yılın açılması nedeniyle ilk olarak Yargıtay’da, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve TBB Başkanı Özdemir Özok’un konuşma yapacağı bir tören düzenlenecek. Törenlerde yargı kurumlarının siyasallaşma eleştirilerinin devam etmesi bekleniyor. Yargıtay’daki törenin ardı ndan Yargı kurumlarının temsilcileri Anıtkabir’e gidecekler. Adli Yıl’ın açılışı nedeniyle başka bir etkinlik ise TBB tarafından düzenlenecek. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek olan avukatlar Anıtkabir’i ziyaret edecekler. Anıtkabir’in ardından Anatolia Gösteri Merkezi’nde bir araya gelecek olan avukatlar adına 76 Baro tarafından hazırlanan bildirge TBB Başkanı Özdemir Özok tarafından okunacak.

 BES EYLEM YAPACAK
 Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Adliyesi önünde 12:30’da bir eylem yapacak. BES tarafından yapılan açıklamada, "Adli yıl açılışında yine yüksek yargı organlarının sözcüleri konuşmalar yapacak; yine devlet erkanı onları dinleyecek ve gazete manşetlerini yine konuşmalar süsleyecek. Yargının bütün yükünü açlık sınırının altında bir ücretle, ağır bir çalışma temposuyla sırtında taşıyan yargı emekçilerinin sorunları yine görmezden gelinecek'' denilerek yargı emekçileri bugün yapı lacak eyleme çağrıldı.

 Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi Başkanı Musa Sever ve sendikaya üye bir grup adliye çalışanı da yaptıkları basın açıklamasında, adliye çalışanlarının bir dizi sorun ve taleplerinin görmezden gelindiğini öne sürdü.

 'BAROLAR DA KISITLIYOR'
 Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi Avukat Kasım Şimşek, ''Savunma hakkı ve hak arama özgürlüğü, artık barolar eliyle de kısıtlanmaya başlamıştır'' dedi. Hakimlerin bağımsızlığından söz edilirken, ''tarafsızlığından'' bahsedilmediğini öne süren Şimşek, duruşma salonlarında sanıklara baştan suçlu muamelesi yapıldığına, insanların azarlandıklarına, karar vermek için delil toplamaya ihtiyaç duyulmadığına her gün şahit olduklarını iddia etti.