Adnan Menderes’teki özel ilanda liyakat amaçlanmış!

Berkay SAĞOL

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü tarafından İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nün “Maliye Teorisi Anabilim Dalı” için açılan kişiye özel şartlı doktor öğretim üyesi kadrosuna, Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın eşi Özgül Sarılı atandı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, açılan kadroyu akademik liyakat ve fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlandığını iddia ederek savundu.

Kişi özel şartlı ilanı Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’e, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’den yanıt geldi. Prof. Dr. Aldemir, “Aydın İktisat Fakültesi ile ilgili olarak; İktisat Bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı ile Maliye Bölümü Maliye Teorisi Anabilim Dalı için ilana çıkılmıştır. Söz konusu her iki kadro ilam için de Fakültenin ihtiyacı gözetilerek akademik liyakat ve fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanmış, rekabet ve kalite öncelenmiştir” dedi.

***

NE OLMUŞTU?

Açılan ilanda, “İlgili alanda doktora yapmış olmak. Türkiye'de vergi uyuşmazlıklarının çözümlenmesinde uygulanan barışçıl çözüm yolları konusunda çalışmaları olmak” şartları arandı. Prof. Dr. Sarılı’nın eşi Özgül Sarılı’nın, “Türk Vergi Hukuku’nda uzlaşma müessesesinin işleyişinin açısından değerlendirilmesi: Aydın iline yönelik ampirik bir analiz” başlığında bir doktora tezi ve “Türkiye’de vergi uyuşmazlıklarında idari çözüm yolu olarak izaha davet uygulaması” başlıklı bir makalesi bulunuyor.