Adnan Oktar'a dev operasyon: 235 kişi hakkında gözaltı kararı

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik olarak İstanbul merkezli 4 ilde sabaha karşı operasyon başlatıldı. 235 kişi hakkında gözaltı kararı olan operasyonda şu ana kadar Oktar dahil 170 kişi gözaltına alındı. Oktar'ın operasyonu daha önceden haber aldığı ve polisle yaşanan kovalamacanın ardından Sarıyer'de gözaltına alındığı öğrenildi. Adnan Oktar ve grubuna yönelik 31 ayrı suç maddesi arasında arasında organize suç örgütü kurmak, cinsel saldırı, uluslararası ajanlık ve küçük çocuklara taciz de yer alıyor. Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Oktar'ın, operasyon için ilk yorumu "İngilizlerin oyunu" oldu. Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 235 kişinin mal varlıklarına el konuldu, şirketlerine kayyum atandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan ilk açıklamada "Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyon başlatılmıştır" denildi. Emniyet, 235 şüpheliye yönelik operasyon yürütüldüğünü bildirdi. Emniyet, Adnan Oktar ve destekçilerine 'cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı' suçlamalarının yöneltildiğini açıkladı.

Sabah gazetesinde operasyonla ilgili yer alan haberde de "Operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı araç ele geçirildi" ifadesi yer aldı.

adnan-oktar-a-dev-operasyon-235-kisi-hakkinda-gozalti-karari-485505-1.

ADNAN OKTAR'DAN AÇIKLAMA
Operasyon devam ederken telefonla Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan Adnan Oktar, "ilginç" ifadeler kullandı.

Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'yi desteklediklerini söyleyen Oktar, "Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK'ye, vatan millet düşmanlarına operasyon yapılması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip Bey'in de İçişleri Bakanının da haberi olduğunu düşünmüyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım" dedi.

adnan-oktar-a-dev-operasyon-235-kisi-hakkinda-gozalti-karari-485501-1.

adnan-oktar-a-dev-operasyon-235-kisi-hakkinda-gozalti-karari-485506-1.

POLİSE DİRENMİŞ
Kendisiyle ilgili bir gözaltı kararı olup olmadığını ise bilmediğini söyleyen Oktar'ın yalan söylediği ortaya çıktı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, Oktar'ın gözaltına alınışını, "Çengelköy’deki evine baskın yapılan Adnan Oktar ve korumalarının emniyet güçlerine mukavemet gösterdiği ve polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındığı öğrenildi" ifadeleriyle duyurdu.

adnan-oktar-a-dev-operasyon-235-kisi-hakkinda-gozalti-karari-485456-1.

adnan-oktar-a-dev-operasyon-235-kisi-hakkinda-gozalti-karari-485507-1.

adnan-oktar-a-dev-operasyon-235-kisi-hakkinda-gozalti-karari-485508-1.