Adnan Oktar davası devam ediyor: Kod adım lord ayete göre yaşıyorum

Adnan Oktar ve grubuna yönelik aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, savunmaların alınmasına devam ediliyor. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salondaki duruşma, sanıkların savunmasıyla sürüyor.

Tutuklu sanık Salih Tınar, savunmasında, 54 yaşında olduğunu, Kuran'a göre bir hayat yaşadığını, Adnan Oktar'ın alt komşusu olduğunu ve Oktar'ı 40 yıldır tanıdığını söyledi.

Adnan Oktar’ın müslüman olmasına vesile olduğunu söyleyen Tınar'a mahkeme başkanının "Sizin Müslümanlığınızı yargılamıyoruz. Kardeşler grubunda olduğunuz, örgüt evinde yakalandığınız iddialarına cevap verin." demesi üzerine sanık Tınar,

"Kod adım lord deniliyor. Ben İngiltere'ye gidiyordum, bu sebeple böyle deniliyordu. Ayete göre yaşıyoruz, kardeşler grubu yok. Benim ikametgahım Antalya. Sık sık seyahat ediyorum. Temelli yaşıyormuşum gibi deniliyor iddianamede, öyle bir şey yok. Bahsedilen evde, 2015’te 5, 2016’da 39, 2017’de 16, 2018’de 29 defa kalmışım. Adnan Bey’in çok yakın koruması deniliyorum, böyle bir şey yok. Antalya’ya gittiğimde de arkadaşım evinde kalıyorum." diye konuştu.