Bir ihale daha yabancıya gitmedi. Çankırı Çerkeş Belediyesi’nin, “Kutlu yürüyüşe devam” sloganı ile AKP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Karakaş’ın şirketinden 430 bin 817 TL’lik ürün satın aldığı ortaya çıktı.

Adres şaşmadı
Karakaş’ın fabrikasını Varank açmıştı. \t / AKP aday adayı Sertaş Karakaş.

Mustafa BİLDİRCİN

Çankırı’da “Kamu ihaleleri AKP’lilere para aktarma aracı haline getirildi” iddiasını doğrulayan bir ihaleye imza atıldı. AKP’li Çerkeş Belediyesi’nin, ilçedeki kültür merkezi için 430 bin 817 TL ödeyerek satın aldığı sandalye ve minderler için AKP Karabük Milletvekili Aday Adayı Şekip Sertaş Karakaş’ın şirketini tercih ettiği açığa çıktı.

Çerkes Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, “Çerkeş Kültür Merkezi Binası İçin Sandalye ve Minder” başlıklı ihalesi 14 Eylül’de gerçekleştirildi. İhale, rekabeti kısıtlayan ve “ihaleyi istenilene verme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle gerçekleştirildi. İhale kapsamında hazırlanan elektronik dokümanı iki şirket incelerken ihaleye yalnızca bir şirket teklif verdi. Belediyenin 448 bin 687 TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihaleye verilen tek teklifin tutarı, 430 bin 817 TL oldu. Teklifin sahibinin “SF Sandalye Fabrikası” isimli şirket olduğu bildirildi.

ŞİRKETTEN TANIDIK ÇIKTI

Belediyeye 430 bin TL’lik masa ve sandalye satan şirketin yönetiminden ise ‘tanıdık’ bir isim yer aldı. Şirketin Merkezi Sicil Kayıt Sistemi verilerinde, “müdür” olarak görünen Şekip Sertaş Karakaş’ın, “Kutlu yürüyüşe devam” sloganı ile 2018 yılındaki genel seçimlerde AKP’den Karabük Milletvekili Aday Adayı olduğu belirlendi.

Zonguldak'taki tesisinin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan şirketin kamudan toplam 1 milyon TL değerinde beş ihale aldığı da belirlendi.