Haftanın takımı Kayseri deplasmanından üstün bir oyun ve net skorla üç puan çıkaran Gençlerbirliği olurken, haftanın teknik direktörü derbi maçına takımını doğru şekilde hazırlayıp doğru taktikle sahaya çıkaran Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat oldu. Attığı iki golle takımını şampiyonluk yarışına kendisini de gol krallığı yarışına dahil eden Van Persie haftanın oyuncusu olurken, haftanın en güzel golleri Başakşehir-Rize karşılaşmasında atıldı. Rizeli Jantscher’in şık golüne Emre de aynı güzellikte karşılık verdi.

Avrupa’da havlu atan Konyaspor, milli maç arasından sonra adeta lige yeniden başladı ve Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nın futbol oynamaya müsaade etmeyen zemininde sezonun en farklı galibiyetini aldı. Böyle zeminlerde futbol oynanmasına müsade eden bir ligin yayın ihalesi sonucu değerinin yıllık 500 milyon dolara yükselmesi sadece bana mı garip geliyor? Üstün oynadığı dakikalarda beraberliği bulamayan Gaziantep için maç kalesinde ikinci golü görünce sona erdi. 3. bölgede Angan’ın eksikliğini hisseden Güneydoğu temsilcisi son iki maçını kaybederek tehlike bölgesine epey yaklaştı.

Cihat Arslan yönetiminde çıktığı ilk iki lig maçında 3 gol atan Akhisar, Tolunay Kafkas göreve geldikten sonra oynadığı 9 maçta sadece 3 gol atabildi. Kafkas’ın önce gol yememeyi hedefleyen felsefesine Fatih’in ekstra kaleciliği de eklenince Bursa deplasmanından puan almayı başardılar. Süper Lig’in değeri 500 milyon dolar edecekse bu felsefenin bu ligde barınamıyor olması gerekir. Akhisar duvarını aşmak için her yolu deneyen Bursaspor gol atmayı beceremeyince maç başladığı skorla sona erdi.

Adana deplasmanında kazanan Beşiktaş zorlu fikstür öncesi moral ve avantaj kazandı. İki farkı kolayca bulup maçı kopartacak üçüncü golü atamayıp fark bire indikten sonraki dakikaları stres altında oynamak Beşiktaş’ın kronik sorunu olmaya başladı. Şenol Güneş bu soruna çözüm üretemezse art arda oynayacağı Benfica, Başakşehir ve Fenerbahçe gibi rakipler bu kadar bonkör davranmaya bilir. İkinci yarının başlarında penaltı golüyle farkı bire indirip oyuncu değişiklikleriyle baskı kurmaya başlayan Adana için bitiş düdüğü Bekir’in kırmızı kart görmesiydi. Beşiktaş karşısında hem yenik hem de eksik oynayarak maçı çevirebilmek dünyanın en iyi takımlarının dahi kolay başarabileceği bir şey değil.

Osmanlıspor ilk yarıda oynadığı etkili oyun ve bulduğu iki golle Alanyaspor’u yenerek Avrupa mesaisi öncesi hem moral buldu hem de ikinci yarıda oyunu rölantiye alarak enerjisini ekonomik harcadı. Ayrıca iki farklı öne geçip kazanamama sorununu da çözmüş oldular. Alanyaspor’un kolay gol yeme alışkanlığı ise devam ediyor. İkinci yarıda daha derli toplu oynasalar da maçı çevirecek kadar iyi değillerdi.

Karabükspor deplasmanda iki kere öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve Kasımpaşa ile berabere kalarak puanları paylaştı. Karabük 4 haftadır kazanamıyor ancak gelecek hafta tam dişine göre bir rakibi konuk edecek. Lige verilen ara Kasımpaşa’nın Samuel Eduok’u hazır hale getirmesine yaramış. Nijeryalı oyuncu hem fizik hem de mental olarak olarak takımına katkı sağlayacak seviyeye geldi.

Ümit Özat yönetiminde ilk maçına çıkan Gençlerbirliği deplasmanda Kayserispor’u mağlup etmeyi başardı. Genç teknik adamın oyuna sonradan soktuğu oyuncuların oyuna ve skora katkısı galibiyeti getirdi. Lige verilen ara belli ki Kayseri’ye yaramamış. Sezonun en etkisiz futbolunu oynayan Kayseri için mağlubiyet kaçınılmazdı.
Derbinin kazananı Fenerbahçe oldu. Oyunun her aşamasında rakibinden üstün olan Sarı Kanarya haklı bir galibiyete imza attı. Galatasaray için her şey güllük gülistanlık ilerlerken art arda Başakşehir ve Fenerbahçe’ye mağlubiyetleri sorunların su yüzüne çıkmasına neden oldu. Selçuk İnan ile Ayhan Akman’ın tartışması mağlubiyetin de önüne geçti. Bir de Sabri ile Volkan’ın durumu... Maç başında tokalaşmamalar, maç sonunda atışmalar... 100 yılı aşkın geleneği olan takımlara bulduğu her fırsatta çirkinleşebilen oyuncuları kaptan yapmayı yakıştıramıyorum.

Başakşehir, kendi evinde 1-0 geriye düştüğü maçta Rize’yi son dakika golüyle mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Abdullah Avcı yönetiminde her sezon üstüne koyarak ilerleyen Başakşehir’in olgun futbolu onları sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışında tutacak gibi gözüküyor. Boz Baykuşlar gelecek hafta Şampiyonlar Ligi yorgunu Beşiktaş’a çelme takarak liderliği pekiştirebilirler. Rizespor’un dramı... Bir puana üzülecek haldeyken haftayı puansız kapattı.

Trabzonspor Avni Aker Stadyumu’na veda maçını kaybetti. Trabzon’un tarihine ve başarılarına ev sahipliği yapan statta yerlerini alan taraftarların vedası da buruk oldu. Bu sezon ilk kez tamamen dolu tribünler önünde oynayan Trabzonspor, kaleci Ferhat’a takıldı. Ancak kaleye 29 şut çekip tek gol dahi atamamayı sadece rakip kalecinin performansıyla açıklamak eksik kalacaktır. Rıza Çalımbay göreve geldiğinde galibiyeti olmayan Antalya üst üste üçüncü kez kazanarak yukarlara tırmanmaya devam ediyor. Üstelik bu defa Eto’o’suz kazandı.