Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün öğle saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerini uyardı. AFAD daha sonra, Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri için uyarı yaptı.

AFAD'dan bazı kentler için sel ve su baskını uyarısı
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun'un doğusu, Ordu, Çorum, Tokat, Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

AFAD'DAN UYARI GELDİ

AFAD’ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden 6 il için yaptığı uyarının yer aldığı açıklamada, vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya davet edildi.

AFAD daha sonra yaptığı başka bir uyarısında da Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri için uyarı yaptı.