AFAD'ın gönderdiği yazıya göre İzmir'de belediye başkanlarına depremle ilgili açıklama yasağı getirildi. AFAD ise konunun kamuoyuna yansımasının ardından açıklama yaparak, yazının "İzmir'e özel olmadığını" ifade etti.

AFAD'dan belediye başkanlarına konuşma yasağı!

AFAD'ın belediye başkanlarına depremle ilgili açıklama yasağı getirdiği ortaya çıktı.

AFAD'dan İzmir Valiliği'ne gönderilen yazıda belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmaması istendi.

izmir-de-belediye-baskanlarina-skandal-deprem-yasagi-805529-1.

Yazıyı paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz" yorumunu yaptı.

Deniz Yücel, kişisel sosyal medya adresinden şu mesajları paylaştı:

"Kriz yaşanır, konuşma! Hak çiğnenir adalet arama!Hırsızlık yapılır görmezden gel! Salgın olur vatandaşa yardım yapma! Bu zihniyetin son ürünü; İzmir’de deprem gerçeğini,İzmirliler için alınacak önlemleri ve yapılacak yardımları konuşmayı, belediye başkanlarımıza yasaklamak oldu.

Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz.

Bu genelge içi boş, devlet geleneğini ayaklar altına alan, zalimlik ve tek adamlık anlayışının bir ürünüdür ve bizler için yok hükmündedir. Belediye başkanlarımız İzmir için çalışmaya, konuşmaya ve gerçekleri paylaşmaya devam edecekler. İlgililere duyurulur!"

izmir-de-belediye-baskanlarina-skandal-deprem-yasagi-805530-1.izmir-de-belediye-baskanlarina-skandal-deprem-yasagi-805531-1.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: İZMİR'E ÖZEL YAZILMADI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet ve acil durumlarda kamuoyunun bilgilendirilmesine dair yazının İzmir'e özel yazılmadığını bildirdi.

AA'da yer alan habere göre; AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada "Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi" ile ilgili yazının İzmir depremiyle ilişkilendirilerek paylaşıldığı belirtilerek, bahse konu yazının, 23 Ekim 2020'de İzmir'deki depremden 7 gün önce yazıldığı vurgulandı.

Yazının, iddia edildiği gibi İzmir'e özel olarak yazılmadığı ifade edilerek, "Afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır" bilgisi paylaşıldı.