AFAD tarafından Marmara'nın güneyi ile Kuzey Egenin kıyı kesimi için fırtına uyarısı yapıldı. Yurttaşlardan, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

AFAD'dan iki bölge için fırtına uyarısı
Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün sabah saatlerinden itibaren bazı bölgeler için fırtına uyarısı yaptı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, pazartesi sabah saatlerinden itibaren, Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova) ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde (İzmir, Manisa’nın batısı) fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ise bugün 10.00'da başlayıp salı günü 03.00'e kadar sürmesi beklenen fırtınaya ilişkin duyuruda, "Meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" açıklaması yaptı.