AFAD'dan Tuzla'daki yangın hakkında açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren asfalt ve kimyasal madde üretimi yapan fabrikada meydana gelen yangınla ilgili açıklama yaptı.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul ilinin Tuzla ilçesinde dün saat 11.40 sıralarında bir fabrikada yangın meydana geldiği ihbarı alınmıştır. İhbarla birlikte İtfaiye, AFAD, Emniyet ve 112 Sağlık ekipleri olay yerine ivedilikle sevk edilmiş, yangın söndürme çalışmaları 53 araç ve 147 personel ile yürütülmüştür. Yangın saat 18.15 itibariyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Olay yerinde dün ve bugün İstanbul ve Kocaeli AFAD'ın Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehditlerle (KBRN) ilgilenen ekipler tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır” ifadesine yer verildi.

'HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR DURUM YOK'

Yapılan açıklamada, halkın sağlığını tehdit eden bir durum olmadığı şu sözlerle ifade edildi:

“Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Ölçüm Sistemi'nde olağandışı bir veri alınmadığı bildirilmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre de yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar ülkemizi terk edeceği ve cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağandışı bir etki oluşturmayacağı öngörülmektedir. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nda bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı AFAD, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve akademisyenler katılım sağlamıştır. Toplantı sonucunda bu olayla ilgili olarak halk sağlığını tehdit eden herhangi bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir.”