AFAD, resmi sosyal medya hesabından deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi yayınladı. Listede; ısıtıcı, mont, ayakkabı, olar, yastık, konserve ve hazır gıda gibi ürünler yer aldı.

AFAD paylaştı: Deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaçların yer aldığı bir listeyi paylaştı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından paylaşılan listede, bağışlar için; illerde valilikler, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma fakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerine başvuruda bulunulabileceği kaydedildi.

Paylaşılan öncelikli ihtiyaç listesinde şu ürünler yer aldı:

► Elektrikli ısıtıcı
► Büyük-küçük tüp
► Odun sobası, odun, kömür sobası
► Cep ısıtıcısı, powerbank, jeneratör
► Çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont
► Kadın-erkek iç giyim ve çorap
► Kadın-erkek ayakkabı
► Kadın-erkek polar
► Kadın-erkek içlik
► Yağmurluk, panço
► Uyku tulumu, yastık
► Yatak ve nevresim takımı
► Tek kullanımlık tabak, bardak, çatal, kaşık
► Tava, kettle
► Kavurma, barbunya, peynir konserve
► Çay, kahve
► Kaşar, peynir, zeytin
► Su, ekmek, hazır gıda

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 5 bin 775, teyit edilmemiş yıkılma ihbarı gelen bina sayısının ise 11 bin 302 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde, depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ediyor.