NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Afganistan'da yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Stoltenberg'e bir Afgan gazeteci gözyaşları içerisinde "Ne olur Taliban'ı tanımayın" dedi.

Afgan gazeteciden Stoltenberg'e: Taliban'ı tanımayın

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinden sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün akşam bölgedeki gelişmelere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg'in açıklamalarının ardından soru-cevap bölümünde bir Agfan gazeteci söz alarak, NATO'nun Afganistan politikasına yönelik eleştirilerde bulunarak, "Ne olur Taliban'ı tanımayın" dedi.

Ülkedeki kaos hakkında bir süre daha açıklama yapan NATO Genel Sekreteri, toplantının devamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada Afgan bir gazeteci, Stoltenberg'e "Ne olur, lütfen Taliban'ı tanımayın" dedi. Bu anlarda gözyaşlarına hakim olamayan gazetecinin konuşması gündem oldu.

Afgan gazeteci, "NATO sadece ABD'den ibaret değil, sizin ya da NATO'nun aldığı karar yanlış mıydı? Buna nasıl cevap verirsiniz? Daha ne kadar kararlar Amerika'dan takip edilecek ve nasıl uygulanacak bu süreçte acaba?" sorusunu yöneltti.

Afgan gazeteci, NATO'nun Afganistan politikasını eleştirerek, "Siz durumu zor olarak ifade ediyorsunuz ama binlerce Afgan kadın var orada ve gelecekleri belli değil. Bu ne anlama geliyor? 20 yıl ne anlama geliyor? NATO Afganistan'daydı ve 20 yıl sonra çekiliyor. NATO ve Avrupa Birliği, Taliban'a karşı bir müdaafa yapamadılar. Şimdi 20 yıl sonra çıkıyorsunuz. Bu durumu nasıl görüyorsunuz?" diye sordu.

Afgan gazeteci sözlerini sonladırırken, ağlayarak "Bir kadın olarak lütfen İslam Emirliği'ni tanımayın" dedi.