Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetindeki bir medresede meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 10 öğrenci hayatını kaybetti. Belucistan'da ise polis aracına düzenlenen intihar saldırısında biri polis, biri kadın, 2'si çocuk olmak 4 kişi hayatını kaybederken 26 kişi yaralandı.

Afganistan'da patlama ve intihar saldırısı: 14 ölü

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetindeki bir medresede öğle namazı sırasında meydana gelen şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre en az 10 öğrenci hayatını kaybetti.

Taliban geçici hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, basına yaptığı açıklamada Samangan vilayetinin merkez ilçesi Aybek'te bulunan Cihadiye Medresesi'nde öğle namazı sırasında patlama meydana geldiğini belirtti.

Takor, patlamada en az 10 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda öğrencinin yaralandığını duyurdu.

Olay yerine ilk yardım ekipleri gönderildi. Patlamayı henüz üstlenen olmadı.

TTP, SALDIRI EMRİ VERMİŞTİ

Öte yandan Belucistan eyaletinde ise polisleri taşıyan araca yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda biri polis, biri kadın, 2’si çocuk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Yetkililer, polis aracının 20-25 kilogramlık bir patlayıcıyla hedef alındığını ve yaşanan patlamada aracın şarampole devrildiğini aktardı. Saldırıda yoldan geçen 2 sivil araç da hasar aldı. Söz konusu polislerin, çocuk felci aşılama kampanyasında görevli olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Başbakan Şahbaz Şerif saldırıyı kınadı.

Belucistan'ın Hoshab bölgesinde, dün çıkan çatışmada güvenlik güçleri 10 Pakistan Talibanı (TTP) militanını öldürmüştü.

TTP, 10 Mayıs'ta İslamabad yönetimi ile başlatılan ateşkesin sona erdiğini ve militanlarına ülke genelinde güvenlik güçlerine saldırı emri verdiğini açıklamıştı.

(AA)