Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin, Kabil'in Şir Pur bölgesindeki evinin önünde, akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 10 kişi yaralandı.

Afganistan Savunma Bakanı'nın evine bombalı saldırı

Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin, Kabil'in Şir Pur bölgesindeki evinin önünde, akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bir sağlık yetkilisi, bombalı saldırıda en az 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların patlama anında mı ya da açılan ateş sonucu mu yaralandığı bilgisinin henüz bilinmediği aktarıldı.

AA'da yer alan habere göre, emniyet yetkilileri, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı, akşam saatlerinde Muhammedi'nin evinin önünde patlatmasının ardından diğer saldırganların başka bir eve girerek rastgele ateş açmaya başladığını bildirdi.

Saldırının şiddetiyle bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, bölgeye giden tüm cadde trafiğe kapatıldı. Birinci saldırının ardından peş peşe iki bomba sesinin duyulduğu belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 4 SİLAHLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mirwais Stanekzai, patlamanın son derece güvenli bir bölge olarak bilinen bölgenin Şir Pur semtinde meydana geldiğini aktardı. Saldırıda, Savunma Bakanı Muhammedi’nin misafirhanesinin hedef alındığını belirten Stanekzai, 4 silahlı saldırganın da güvenlik güçlerince öldürüldüğünü ve Bakan'ın evine giden tüm yolların trafiğe kapatıldığını söyledi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da saldırıda Bakan'ın korumalarının yaralandığı kaydedildi.

HENÜZ SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırganların etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Saldırıyı, henüz üstlenen olmadı.

Şir Pur'da, birçok bakanın ve milletvekilinin evi bulunuyor.