Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin evinin önünde dün akşam saatlerinde düzenlenen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Taliban üstlendi.

Afganistan Savunma Bakanı'nın evine düzenlenen saldırıyı Taliban üstlendi

Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin Kabil'in Şir Pur bölgesinde bulunan evinin önünde dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıyı Taliban üstlendi.

Taliban'dan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Muhammedi'nin evi ve misafirhanesinin hedef alındığı saldırının önce bomba yüklü araçla, ardından ağır silahlarla gerçekleştirildiği iddia edildi.

AA'da yer alan habere göre, saldırı sırasında misafirhanede önemli bir toplantı yapıldığı öne sürülen açıklamada, saldırının "ülkenin farklı yerlerinde sivillere saldırı emri veren, kamu binalarını bombalayan, yoksul insanları evlerinden kaçmaya zorlayan Kabil yönetiminin kilit isim ve liderlerine yönelik bir misilleme" olarak yapıldığı savunuldu.

Açıklamada, Taliban'ın artık "işgalciler ve iç düşmanların suçlarına kayıtsız kalmayacağı ve tüm gücüyle onlara karşı duracakları" ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI GANİ'DEN TEPKİ

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, söz konusu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Gani, açıklamada, sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan Taliban'ın saldırısını şiddetle kınadı.

Taliban'ın yürüttüğü savaşın "fitneden ibaret olduğu" ifadelerini kullanan Gani, güvenlik güçlerinin cevabını ağır şekilde vereceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Muhammedi'nin Kabil'in Şir Pur bölgesinde bulunan evinin önünde dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı.

Görgü tanıkları saldırıda ölenlerin sayısının 10'dan fazla olduğunu öne sürmüştü. Yetkililer, saldırı sırasında Muhammedi'nin evinde başka illerden gelen bazı üst düzey yetkililerin olduğunu bildirmişti.

Şir Pur'da birçok bakan ve milletvekilinin evi bulunuyor.