Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Kamerun ile Komorlar’ı karşı karşıya getiren maç öncesi stadyum önünde izdiham yaşandı. Yerel basının aktardığına göre aralarında çocukların da olduğu en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Afrika Uluslar Kupası'nda izdiham: Stadyum önünde 8 kişi öldü!

Kamerun ile Komorlar arasında Yaounde Olembe Stadyumu'nda oynanan Afrika Uluslar Kupası yarı final maçı öncesinde giriş kapısında çıkan izdiham nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı, en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Normalde 60 bin kişilik olan ve Covid-19 nedeniyle maksimum yüzde 80 dolu (48 bin) olması gereken stadyumun önüne yaklaşık 50 bin kişi geldi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun ile Komorlar arasında oynanan maç öncesinde giriş kapısında izdiham oluştu.

Devlet yayıncısı Kamerun Radyo Televizyonu'na göre, stadyum önünde meydana gelen olayda aralarında çocukların da bulunduğu en az 8 kişinin öldüğü doğrulandı.

Yaralılar başkentteki Yaounde Messa Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Associated Press'e konuşan bir hemşire, yaralılardan bazılarının ‘umutsuz durumda’ olduğunu ve özel bir hastaneye tahliye edilmeleri gerektiğini belirtti.

Afrika Kupası’nı yürüten Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından izdihamla ilgili yapılan açıklamada, “durumu araştırdığını ve neler olduğuna dair daha fazla ayrıntı elde etmeye çalıştığını” kaydedildi.