Afyonkarahisar’da TOKİ tarafından 2011 yılında yaklaşık 20 milyon TL’ye ihale edilen ve Türkiye’ye örnek olacağı iddia edilen Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi inşaatı 10 yıldır bitirilemedi. Afyonkarahisar Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kompleks için yaklaşık 50 milyon TL’ye yeniden ihale yapıldığı ortaya çıktı.

Afyon’da 10 yıldır bitirilemeyen müze için 50 milyonluk yeni ihale!

AYCAN KARADAĞ

Afyonkarahisar’da 10 yıldır milyon liralar harcanan ‘Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi’ bitirilemedi. İlk olarak 2011 yılında TOKİ tarafından yaklaşık 20 milyon TL’ye iki senede bitirilmesi planlanan kompleks, ihaleyi alan firmanın ilk senede iflas etmesi sonucu yarım kaldı.

Tekrar ihale yapılması sonucunda bu kez ‘yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi’ ihalesi 30 milyon TL bedelle Kançul İnşaat isimli firmaya verildi. Kançul İnşaat o dönemde işi bitiremedi ve müze 9 yıl boyunca çürümeye terk edildiği iddia edildi. Şimdi de Afyonkarahisar Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Yeni Müze Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi adı altında yaklaşık 50 milyon liraya yine Kançul İnşaata ihale verildiği ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Afyonkarahisar Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 15 Aralık 2020 tarihinde ihale düzenledi. İhaleye 5 şirket katılırken kazanan ise, 50 milyon 555 bin TL’ye Kançul İnşaat oldu. Proje 31 Aralık 2020’de başlarken bitiş süresi 11 Kasım 2022 tarihi olarak belirlendi.

"MÜZELİK OLAN BİNANIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASINI DA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ"

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz konu hakkında, “Toplamda 100 milyonun üzerinde bir bedel söz konusu. AKP il başkanının, ‘AKP’li vekiller kültür bakanlığına giderek ihalenin yapılmasını sağladılar’ diyerek, 10 yıldır neredeyse müzelik olan binanın üzerinden siyaset yapmasını da anlayabilmiş değiliz. Bu konuyu yakından takip edeceğiz. Harcanan paralar devletin parasıdır, saçı bitmedik yetimlerin hakkıdır. Yetkililerden anlaşılabilir, mantıklı bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu.