Afyon'un Sinanpaşa ilçesindeki altyapı çalışması sırasında "Apollon" olduğu değerlendirilen heykel bulundu. Heykel, Afyonkarahisar Müze Müdürlüğüne taşındı.

Afyon’da altyapı kazısı sırasında heykel bulundu

Afyon’un Sinanpaşa ilçesindeki Bahçelievler Mahallesi'nde yürütülen altyapı çalışması sırasında, tarihi eser olarak nitelendirilecek heykel parçalarına rastlandı.

Kazı çalışmasını durduran ekipler, durumu Sinanpaşa Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve polise bildirdi.

Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü arkeoloji uzmanları da kazı alanında inceleme yaptı.

AA’nın aktardığına göre incelemenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden, yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

ARKEOLOJİK YERLEŞİM YERİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

“Alanın, Roma ve Doğu Roma dönemlerine ait arkeolojik bir yerleşim yeri olduğu tespit edilmiş, heykel Müze Müdürlüğüne taşınmıştır. Söz konusu alanın tesciline ilişkin dosya hazırlanarak Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne iletilecektir. Altyapı çalışması kurul kararı alınıncaya kadar durduruldu. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valilik makamı bilgilendirildi. Heykel yaklaşık 1 metre uzunluğunda olup baş ve diz altından eksik olduğu görüldü. Söz konusu kırıklar, eski olup parçaları bulunamamıştır. İlk verilere göre Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen heykelin muhtemelen 'Apollon' olduğu düşünülmektedir."

Açıklamada ifadelerine yer verilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise eserlerin yeni müzede sergileneceğini belirtti.