AKP'li Afyonkarahisar Belediyesine bağlı Kent Konseyi'nin logosundan kentin simgesi olarak kabul edilen Atatürk'ün Kocatepe'de çekildiği fotoğraf kaldırılmasına tepki gösteren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Belediye başkanının bu densizliğe müdahale etmesini istedik. Düzeltecekler" dedi.

Afyon'da Kent Konseyi logosundan Atatürk silüeti çıkarılmıştı: Tepki çeken kararda yeni gelişme

HABER MERKEZİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Kent Konseyi'nin logosundan Atatürk siluetini çıkarmasına müdahale edildiğini ve bu kararda geri adım atılacağını açıkladı. Ankara Kent Konseyi'nin Atatürk'ü geniş kitlelere yayma çalışmalarını örnek gösteren Uysal, "Bir tarafta densizlik var, bir tarafta böylesine bir bilinç var" dedi.

Fox TV Çalar Saat programında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Kent Konseyi'nin, logosundan Atatürk siluetini çıkarmasına tepki gösterdi.

Uysal, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı keyfi bir şekilde Atatürk'ü konsey logosundan çıkartmış. ‘Kurtuluş Savaşı için "Keşke Yunan kazansaydı" diyen Kadir Mısıroğlu vardı. Herhalde onların hezeyanlarından beslenmişler. Bir devlet, bir millet olur mu ki, kendi değerlerini, kendi kurucularını, kendi kahramanlarını bu derece örselesin. Hurafeden safsatan ibaret bir tarih şuuru olanlar bu densizliği yaparlar. Öyle bir densizlik var ortada. Belediye başkanının bu densizliğe müdahale etmesini istedik. Düzeltecekler. Bir yanda bu uygulamayı yapan Afyonkarahisar Kent Konseyi var, diğer tarafta da katılımcılığı çoğulcuğu çoğaltmış Ankara Kent Konseyimiz var ki, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100. yılında bu bilinci geniş kitlelere yaydılar."

kent-konseyi-logosundan-ataturk-silueti-cikarilmisti-tepki-ceken-kararda-yeni-gelisme-896419-1.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

NE OLMUŞTU?

Afyonkarahisar’da Kent Konseyi’nin logosunun değiştirilmesi kararı alınarak, logoda Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki silüetinin çıkartılıp, yerine tarihi Paşa Camii’nin konulmuş, karar kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Gelen tepkiler üzerine Afyonkarahisar Belediyesi de bir açıklama yaparak logo değişikliğinden haberlerinin olmadığı ve bu logonun sadece bir kez kullanıldığını ifade etmişti.