Ağaç A.Ş.’de bir skandal daha: "Sendikalı olduğum için darp edildim"
Bilal Atan. (Fotoğraf: BirGün)

Asena TUNCA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Ağaç A.Ş.’nin emekçilere yönelik baskıları devam ediyor. Daha önce ismi hukuksuzluklar, bünyesinde bulundurduğu işçileri düşük ücretle çalışmaya zorlama ve sendikalı olan emekçilere uygulanan mobbinglerle gündeme gelen Ağaç A.Ş.’de bir skandala daha imza atıldı. Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası’nda (BTO Sen) örgütlü olan Ağaç A.Ş. emekçisi Bilal Atan, şefler tarafından darbedildi. 3 gün müşahede altında tutulan Atan, yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

BEYİN KANAMASI RİSKİ

Emekçilere BTO Sen’de örgütlendiklerinden beri sürekli baskı ve mobbing yapıldığını kaydeden Atan, “Emeğimize sahip çıktığımızdan beri bize düşman oldular. Bölge Şefi Müslim Turgut Özcan ve emrindekiler tarafından darbdildim. Beyin kanaması riskim bulunduğundan yüksek gözetim altına alındım. Defalarca kez tomografiye girdim. Şu an yemek yemekte, dişlerimi fırçalamakta, duymakta güçlük çekiyorum” dedi. İdare binasına girer girmez darbedilmeye başlandığını belirten Atan, “Önce biri kulağıma vurdu, sersemledim. Ardından tekme, yumruk, tokat… Göğsüme ve kafama darbeler aldım. Bir yandan da hakaretler savurmaya devam ettiler. Sonra beni dışarı çıkardılar” diyerek olayı anlattı. Darbedilmesinin ardından çalışmaya gönderildiğini belirten Atan, şunları kaydetti:

“Beni arabaya bindirip çalışmaya gönderdiler. Samatya Hastanesi’nin önünden geçiyorduk. Şoföre söyleyip araçtan indim. Ağabeyim ben hastanedeyken şantiyeye gidince şefin sağ kollarından ikisi kalmış, diğerleri kaçmış. Ağabeyimi ikna edip beni aradılar, ‘Rapor alma, başına bir şey gelmeyecek’ dediler. Tabii ki darp raporu aldım ve haklarından suç duyurusunda bulunacağım. Sendika her zaman arkamızda. Bu yüzden bu kadar kin duyuyorlar. Sendikaya düşmanlar. Bu saldırı ilk değil ve biz bu saldırılara karşı yılmayacağız. Mücadelemiz sürecek. Direne direne kazanacağız.”