Tamamlandığında 3 bin 500 konuta ulaşacak olan İstanbul Ataşehir'deki "My Towerland" inşaatının gece geç saatlere kadar sürmesi mahalle halkını çileden çıkardı.

ELÇİN YILDIRAL

Tamamlandığında 3 bin 500 konuta ulaşacak olan İstanbul Ataşehir'deki "My Towerland" inşaatının gece geç saatlere kadar sürmesi mahalle halkını çileden çıkardı." 6 aydır yatak odamızda inşaat yapılıyor" diyerek tepkilerini dile getiren mahalle sakinlerinin, ilgili kurumlara yaptığı başvuralar ise sonuçsuz kaldı. Mahalle sakini Avukat Kamil Özbasan gece uyuyamadıklarını belirterek, okula gitmek için sabah 6'da kalkması gereken çocuklarımız var. İşe gitmesi gerekenler var. Ataşehir Belediyesine ve Kaymakamlığı'na mahalleli olarak şikayetlerimizi dile getirdik. Ancak belediye bazen "ceza yazdık", bazen de "Kaymakamlık'tan 'özel izinleri  var' diyor. Kaymakamlık ise 'izinleri yok, gereğinin yapılmasını belediyeden istedik' diyor. Belediyenin sadece ara sıra ceza kesiyor;  ancak 6 aydır devam eden bu hukuksuzluğa neden 'dur' diyemediğini anlayabilmiş değiliz. Bu inşaatın tamamlanmasına daha 2.5 yıl var üstelik" diye konuştu.
İNŞAAT NEDEN DURDURULMUYOR?
Çevre Kanunu ve Ceza Kanunu'na dikkat çeken Özbasan, kanuna göre inşaatın başlama saatinin sabah 07.00, bitiş saatinin ise akşam 19:00 olduğunu söyledi. Şikayet söz konusuysa  ilgili firmanın önce uyarılması gerektiğinin altını çizen Özbasan, "Eğer şikâyetler dikkate alınmazsa o zaman inşaat çalışması durdurulur" dedi.
Ali Ağaoğlu'na şikâyetlerini içeren bir mektupta yazdıklarını aktaran Özbasan şunları söyledi: "Bize gelen yanıt 'çok üzüldük, bilmiyorduk'  şeklinde oldu. Ancak bu kadar. İnşaatın saati ile ilgili değişen bir şey yok. 155'i aradık defalarca polisler o kadar bıkmışlar ki  şikâyetlerden bizi Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yönlendirdiler. BİMER'den de  'Gereğinin yapılması için kaymakamlık ve belediyeye yazı yazılmıştır' şeklinde yanıt aldık. Son çare savcılığa başvurduk.  Kısaca herkes topu birbirine atıyor. Yüzlerce çevre sakinine her gece işkence çektiriliyor. Bu ülkede rahat uyuma hakkına sadece Ağaoğlu'mu sahip? Bu ülkede bazıları daha mı eşit? Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Ataşehir Kaymakamlığı bilgi veremeyeceklerini belirtti. Belediyeden ise kimseyle görüşemedik."