Mehmet Ağar, DYP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Ağar, kullanılan bin 81 oyun bin 71'ini aldı, 10 oy geçersiz sayıldı. Bin 250 delege, 18 sandıkta DYP Genel Başkanı'nı belirlemek üzere sandık başına gitti.

Mehmet Ağar, DYP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Ağar, kullanılan bin 81 oyun bin 71'ini aldı, 10 oy geçersiz sayıldı. Bin 250 delege, 18 sandıkta DYP Genel Başkanı'nı belirlemek üzere sandık başına gitti. Kongreye 81 il başkanının ortak önerisiyle tek aday olarak giren Genel Başkan Mehmet Ağar, oyunu bir numaralı sandıkta kullandı. Mehmet Ağar, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılan 8. Olağan Büyük Kongresi'ne eşi Emel Ağar ile geldi. Ağar, salona girmeden önce, dışarıda bulunan otobüsün üzerinden, burada bekleyen partilere hitaben bir konuşma yaptı. Daha sonra salona geçen Ağar, salonu turlayarak, partili ve delegeleri selamladı. Konuşmasına, "Başbakan Ağar" sloganları arasında başlayan Ağar, salonun kalabalık, sıcak ve havasız olması nedeniyle tansiyonu düşerek, rahatsızlandı.

Divan Başkan Yardımcısı İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli, kürsüden "Sayın Genel Başkan, çok heyecanlandı. Aşırı sıcak, kalabalık ve heyecan nedeniyle tansiyonu düştü. Biraz dinlendikten sonra konuşmasını yapacak" dedi. Daha sonra salonun odalarından birine alınan Ağar'a, dışarıda bekletilen ambulans görevlileri ve doktor olan parti yöneticileri müdahale etti. Burada bir süre dinlenen Ağar, partililer ve korumalarından, basın mensuplarına sert davranmamalarını istedi. Ağar,VIP salonuna geçerek, dinlenmesini burada sürdürdü. DYP Genel Başkanı Ağar, yaklaşık 10 dakikalık aradan sonra konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

KONGRE NOTLARI

KALABALIK SIĞMADI: Delegeler ve partililer, erken saatlerden itibaren Atatürk Spor Salonu'na gelmeye başladı. Salonun kısa sürede dolması üzerine, çok sayıda partili dışarıda kaldı.

POSTERLER SÜSLEDİ: Kürsüde, Türk Bayrağı, Atatürk ve Ağar'ın posterleri ile "Kaygılanma Türkiye, Senin Doğru Yol'un var" yazılı pankartlar dikkati çekti. Kürsünün tam karşısındaki bölümde ise Celal Bayar, Adnan Menderes ve Süleyman Demirel'in posterleri asıldı.

ÇİLLER'E ALKIŞ : DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller'in gönderdiği mesajın sadece son paragrafının okunacağının kürsüden anons edilmesi üzerine, partililer mesajın tamamının okunmasını istediler ve Çiller'i alkışladılar.

BÜYÜKELÇİ İLGİSİ: Ukrayna, Azerbaycan, Fransa, İran, ABD ve Filistin Büyükelçiliği'nden temsilciler kongreyi izledi.