Kolonları patlayan, duvarları şişen ve "ağır hasarlı" raporu verilen Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki Sefa Apartmanı, bürokratik engeller gerekçesiyle yıkılmıyor.

Ağır hasarlı bina, yeni can kayıplarına neden olabilir
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Yeşilyurt’ta depremin üzerinden 48 gün geçmesine rağmen yıkılması gerektiği halde yıkılmayan binalar, büyük tehlike yaratıyor. Kentte acil, ağır ve yıkık 44 bin 170 bina bulunurken bu binalarda ise 133 bin 194 bağımsız bölüm bulunuyor. Depremden sonra özellikle acil ve ağır hasarlı binaların yıkılması için çalışmaların ağır aksat yürütülmesinden dolayı binalar kendiliğinden yıkılmaya başladı. Artçı depremlerin sürdüğü kentte, en son önceki gün Yeşilyurt ilçesinde bulunan Sezer adlı 5 katlı bir bina yıkıldı. Ana cadde üzerinde bulunan bina, yıkıldığı zaman şans eseri caddeden kimsenin geçmemesi nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

TEHLİKEYE RAĞMEN BİNAYA GİRİYORLAR

Mezopatamya Ajansı’nın haberine göre, Çukurdere Mahallesi Keşşaf Dede Sokağı’nda bulunan ve ağır hasarlı raporu verilen Sefa Apartmanı da tehlike saçan binalardan biri. 8 daireden oluşan ve 4 katlı olan Sefa Apartmanının kolonları birinci kattan itibaren parçalanmış. Duvarları da dışa doğru şişen apartmanda, bütün tehlikeye rağmen daire sahipleri içeri girerek eşyalarını çıkarmaya devam ediyor. Duvarlardaki pencerelerden evin içindeki peteklere, binanın çatısından içindeki demirlere kadar birçok eşyayı almaya çalışılan bina sakinleri, olası can kayıplarına davetiye çıkarıyor.

YENİ CAN KAYIPLARINA NEDEN OLABİLİR

Mahalle sakinlerinden Mehmet Karahasan (40), kendi oturduğu binaya az hasarlı raporu verildiğini, fakat hemen bitişiğindeki Sefa Apartmanına ağır hasarlı raporu verildiğini söyledi. Karahasan, evlerinin az hasarlı olmasından dolayı evlerine girdiklerini, fakat Sefa Apartmanının yarattığı tehlikeden dolayı korktuklarını söyledi. Sefa Apartmanı için yıkım kararı çıkarılmasına rağmen bir türlü yıkımın başlamadığını

Aynı mahallede oturan Fuat Şahiner (36) ise, “Bu bina yıkım kararı alınmasına rağmen yıkılmıyor. Kepçeleri bile hazır bekliyor ama kimseden bir ses yok. Zaten can kaybımız yüksek. Bu binanın kendiliğinden yıkılması durumunda yeni can kayıplarına neden olabilir. Bu gibi bir durumun yaşanmadan buranın yıkılmasının istiyoruz” ifadelerini kullandı.