İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" sözlerine CHP'li Engin Altay, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker" dedi. Ağıralioğlu ise Altay'a, "Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'nun 'Kılıçdaroğlu' sözleri: CHP'li Altay yanıt verdi, Ağıralioğlu açıklama yaptı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" açıklaması tartışma yarattı.

Ağıralioğlu geçtiğimiz günlerde Karar TV'de yaptığı açıklamada, "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca... Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum" dedi.

"Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" diyen Ağıralioğlu, "Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ALTAY'DAN YANIT GELDİ

tv100'de katıldığı programda Ağıralioğlu'nun sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil" diye konuştu.

Altay ayrıca açıklamasında “Tayyip Erdoğan’ın karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Altay'ın açıklamasının yer aldığı videoyu alıntılayan Yavuz Ağıralioğlu ise, "Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz" dedi.

Ağıralioğlu, şunları söyledi: "Siyasette, 'Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız' kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir..."