Ağrı'da kaybolan Leyla'nın 5 halasının ifadesine başvuruldu

Leyla Aydemir ve ailesi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü dedesiyle bayramlaşmak için Ağrı'ya bağlı Bezirhane Köyü'ne gitmiş, evin önünde amcasıyla oynayan 4 yaşındaki Leyla kaybolmuştu. 12 gündür arama çalışmalarına devam eden ekipler tarlalar, binalar, su birikintileri, köşe bucak her yerde iz sürdü; il merkezine doğru 15 kilometrelik bir alan da drone kamera ile havadan görüntülendi. Jandarma, AFAD ekipleri ve güvenlik korucuları, Bezirhane Köyü ve çevresindeki arazi, kanal, dere ve foseptik çukurları üzerinde yoğunlaştı. Çalışmalar sürerken camiden de Leyla için anonslar yapıldı. Kilitli olan tandır evi, ahır gibi yerlerin açılması istendi. Jandarma ekipleri köyde yaşayanları çapraz sorguya aldı. Köy sakinlerinin ifadeleri tutanak altına alındı. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler de çalışmalara katıldı. Dedesi, torununun bulunması için 300 bin lira ödül koydu. Ailesi, günlerdir haber alınamayan kızlarının kaçırıldığını düşünüyor.

Metruk binalar arandı

Çalışmalar 12'nci günde de tüm hızıyla devam ederken, sabah saatlerinden itibaren Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri ve AFAD ekipleri, kayıp Leyla'yı, köyün içerisinde bulunan metruk evler ve dere kenarlarında aradı. Arazi ve köy çevresinde yapılan aramalara, çok sayıda kayıp aranması olaylarında görevlendirilen, jandarmaya ait kadavra arama köpekleri 'Modül' ve 'Mavi' de katıldı; metruk binalar, su kuyuları, dere ve mera didik didik arandı. Ancak 12 gündür yapılan olağanüstü çalışmalardan bir sonuç alınamadı; küçük Leyla'ya yönelik herhangi bir ize rastlanmadı.

Leyla'nın 5 halasının ifadesine başvuruldu

Güvenlik güçleri, olağanüstü çalışmalara rağmen köy ve çevresinde bulunamayan küçük kızın kaçırılma şüphesi üzerine yoğunlaşmaya başladı. Köydeki çok sayıdaki kişinin ifadesini alan ve bilgisine başvuran ekipler, olay günü köydeki taziye evine gelen araçları mercek altına aldı. Valilik kriz masası tarafından oluşturulan jandarma ve emniyetten deneyimli ekip, Leyla'nın kaçırılma ihtimalini titizlikle araştırırken; Cumhuriyet Savcılığı da dün Leyla'nın 5 halasının ifadelerine başvurdu. 5 kadın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.