Taksim’deki bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bombayı İstiklal Caddesi’ne bırakan Ahlam Albashir'in 22 Ekim'de Taksim'de olduğu anların görüntülerine ulaşıldı. Güvenlik kamerası kaydında, Albashir'in telefonla görüntü çektiği anlar yer alıyor. Albashir'in, taksiyle Esenler’e gittiği anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Albashir’i Esenler’de Ahmet Jaskar isimli şahsın beklemesi ve ikilinin buluşup ilçeden ayrılması yer alıyor. Esenler'de buluşan Jaskar ile Albashir'in Küçükçekmece'de araçla ilerlediği görülüyor.

Ahlam Albashir'in patlama noktasında kayıt aldığı belirtilen görüntüler yayınlandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda, içinde bomba bulunan çantayı caddeye bırakan Ahlam Albashir'in saldırıdan önce 22 Ekim tarihinde de caddeye gittiği belirlendi.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, caddeye bombayı bırakan Albashir'in 22 Ekim'de İstiklal Caddesi'ne gittiği anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, etek ve gömlek giyen Albashir'in caddede yürüdüğü ve cep telefonuyla görüntü çektiği anlar yer aldı.

ESENLER'DEN KÜÇÜKÇEKMECE'YE GÖTÜRÜLMESİNE İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER

Albashir'in patlamanın ardından taksiyle Esenler'e gittiği ve Ahmet Jarkas'la buluşup Küçükçekmece'ye geçtikleri görüntüler de ortaya çıktı.

Soruşturma dosyasına konulan görüntülere göre, İstiklal Caddesi'ndeki Albashir, patlamanın ardından taksiye binerek Esenler'e gitti. Albashır yoldayken de 16.54'te onu kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkas ise Kazım Karabekir Mahallesi'nde beklemeye başladı. 17.29'da Albashır'in bindiği taksi Esenler Çinçindere Caddesi'ne geldi. Albashır burada taksiden indi ve Jarkas'ın yanına doğru yürümeye başladı. İkili 17.36'da buluştu ve Jarkas'ın aracının yanına doğru yürümeye başladı. İkili 17.37'de Jarkas'a ait otomobile bindi. Otomobil buradan Küçükçekmece'ye doğru yol almaya başladı. Jarkas idaresindeki araç 17.43'te Avrupa Otoyolu istikametine, 18.06'da da Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Bozdoğan Sokağa girdi.

ahlam-albashir-in-22-ekim-deki-kesif-goruntuleri-ortaya-cikti-1089533-1.

TAKSİM SALDIRISI

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. 81 kişi yaralandı. Bombanın bulunduğu çantayı caddeye bırakan Albahsir'in sorgusunda, "PKK/PYD/YPG" tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söylediği aktarıldı. Saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu bildirildi. PKK ise yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmedi.

51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bombalı saldırıya ilişkin 51 kişi gözaltına alındı. Saldırıya ilişkin 15 Kasım'da yakalanan Ahmed Jarkas'ın, olayın ardından evine götürdüğü Ahlam Albashir'i buradan Yunanistan'a kaçırmayı planladığı belirlendi. Yakalanan Ammar Jarkas'ın ise Ahlam Albashir ile aynı evde kalan firari şüpheli Bilal Hassan'ı Bulgaristan'a kaçırmak üzere Edirne'ye götürdüğü tespit edildi. Öte yandan Albashir ile Hassan'ın, saldırı günü Taksim'e geldikleri arabayla daha önce 3 defa daha Taksim'e gelerek keşif yaptıkları belirlendi. Bilal Hassan gözaltına alınanlar arasında değil ve henüz yakalanamadı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan 51 kişiden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

17 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 17'si tutuklanırlen 29 şüpheli hakkında sınır dışı kararı verildi. Şüphelilerden ikisi daha emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.